Aquest diumenge cita amb “Els Concerts de l’Aigua” en els Pous de Garrigós amb la participació de Benjamín Sun i Cristina Ferrández

Aguas de Alicante, coincidint amb la celebració del 121é aniversari, ha elaborat aquest mes el programa Octubre Cultural amb una variada proposta per a tots els públics, composta, entre altres, pel Cicle de Música Contemporània i Experimental “Els Concerts de l’Aigua” que es clausura aquest diumenge a les 12 hores en el Museu d’Aigües d’Alacant i que ha sigut organitzat per la gestora cultura Natalia Molinos.

Aquest diumenge 17 de novembre arriba el torn de Benjamin Sun al piano i Cristina Ferrández amb les seues Imatges. Un projecte col·laboratiu entre l’artista visual Cristina Ferrández i el músic-compositor Benjamin Sun, amb la presència del percussionista Tommy López.

Piano & Water – Impro-Emocions, Missatge des de les Profunditats són un piano, un set de percussió i bateria, i profundes imatges que creguen un sentiment en l’instant, la banda sonora d’un elevat missatge amb la naturalesa i l’aigua com a protagonistes

El sempre hipnòtic so del piano de Benjamin Sun, creacions instantànies, improvisacions i composicions espontànies… es crearan en viu sobre el vídeo art de l’artista Internacional Cristina Ferrández. Se sumaran aquestes a títols ja clàssics del pianista, amb gran contingut emocional: «Aigua», «Piano Water» o «La Nit de la Creació»… en un entorn ideal per a la seua interpretació com són els Pous de Garrigós.

Benjamí Sun.

Pregunta: Quina relació íntima trobes o cerques en la música i el bé natural de l’aigua?

Resposta: Tinc una atracció important cap a l’aigua potser perquè és un signe d’aigua. M’agrada el seu color i el relax que em produeix. La fluïdesa de l’aigua en general m’atrau i em relaxa i té una connexió amb el global que em porta a la pau i fluïdesa que tot ésser humà busca.

P: En la proposta del dissabte presentes el teu nou LP o existeix més contingut previst?

R: Aquest dissabte presente realment els meus dos nous àlbums que són els millors que he editat. Dins d’aquesta performance interpretaré tres peces de cada disc i en el vídeo de Cristina Ferrández he incorporat aquestes mateixes peces en els seus tres blocs.

P: Amb sinceritat, com veus la música i els músics en el temps actual a la província d’Alacant?

R: La veritat és que cada dia em dedique a vendre les meues nombroses propostes que he creat en els últims 15 anys. Crec que és una pena havent-hi tanta bona oferta a la nostra província; som els propis músics als quals ens toca fer aqueix treball de comercialització. Podria haver-hi programació tots els dies donada les creacions que existeixen en l’actualitat per a hotels, pubs o ajuntaments. Tenim treball.

Cristina Ferrández.

P: Diuen de tu que eres una artista del paisatge i la naturalesa, del paisatge fins i tot aquàtic.

R: Sí i posant l’accent a la frontera entre l’aquàtic i el terrestre. El paisatge és tot, no es pot separar. La frontera entre el líquid i el sòlid produeix una tensió pels canvis d’estat i practicar aqueix límit és evocador i enriquidor a nivell d’inspiració.

P: És possible viure baix d’aigua, al marge, o necessitem una consciència col·lectiva a escala mundial més intensa.

R: Els temps ja ho demanden, hi ha una necessitat de sensibilització a nivell mundial, a nivell humà; no podem romandre en el paradigma passat, hem d’operar d’una forma més simbiòtica com opera la naturalesa i no podem estar aliens.

P: Què podran veure les persones assistents aquest dissabte en la teua creació audiovisual?

R: El fluir constant de l’aigua, de la vida. Les marees que van i vénen, i la nostra immersió literal en aqueix element etern i del qual formem part que és l’aigua. Com a cossos som part d’aqueixa aigua des de l’origen: les mateixes molècules, de les pluges, els aqüífers, ix per les aixetes, la bevem, ix del nostre cos i segueix el cicle.