La jornada del pròxim diumenge 30 d’octubre, data en què es compleix el 112 aniversari del naixement de Miguel Hernández, tindrà lloc un conjunt d’actes a la memòria del poeta organitzats per la Fundació Miguel Hernández.
Apartir de les 12.00 hores, un homenatge a l’universal poeta oriolà en el monument erigit en el seu record enfront de l’Estació Intermodal d’Oriola.
Durant l’acte tindrà lloc una lectura de manifestos i un recital de poesies obert a qui desitge participar.
L’acte s’emmarca dins de les Jornades de Memòria Històrica “Vent del Poble”, organitzades per l’Ateneu Sociocultural “Vent del Poble” i la Fundació Cultural Miguel Hernández, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner”, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Històrica de la Província d’Alacant (COAMHI), Fòrum Social d’Oriola, l’Associació Arxiu, Guerra i Exili (AGE), Dones x Dones i el Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE).

A partir de les 19.30 hores, l’espectacle poètic “El meu volguda Josefina”, interpretat per l’artista càntabra Raquel Martín, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.
“El meu volguda Josefina” aborda la figura de Miguel Hernández des de la mirada de la seua esposa, Josefina Manresa. Costurera d’ofici, esposa solitària d’un marit absent, Josefina exposa en la seua soledat el relat d’una absència. Un relat de vida i de mort a través del discurs hernandià que es vertebra en les tres ferides: “la de l’amor, la de la mort, la de la vida”.
“El meu volguda Josefina” és la segona incursió de Raquel Martín en l’univers hernandià, després de la creació de la seua performance “32”, estrenada l’any 2010 per encàrrec de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. Totes dues peces prenen com a fil conductor a la vídua d’Hernández, Josefina Manresa.
L’acte està organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola.