Aquest pròxim dijous dia 27 d’octubre de 2022, a partir de les 19.30 hores, l’escriptor José Luis Esparcia oferirà la conferència “De Miguel Hernández a Carlos Álvarez, 80 anys de paral·lelisme humà  i poètic”,  a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner”. El conferenciant,  president de l’Associació d’Amics de Miguel Hernández, serà presentat per Aitor Larrabide, director de la Fundació Cultural Miguel Hernández.
José Luis Esparcia va nàixer en L’Alzina (Villena) en 1956. Ha col·laborat en periòdics i revistes, i ha oferit conferències a Espanya i en altres països. He publicat, entre altres, les següents obres: “Canto de tierra”, “Septiembre”, “Ciudades”, “A Córdoba” y  “Diario de abril” (poesia); en novel·la:  “La austeridad de los Sánchez”; en ensaig: “Zubia: poesía y legado”, “Dos poetas del corazón (un ensayo sobre Carlos Álvarez y Antonio Hernández)”, “La universalidad andaluza en la poesía de Antonio Hernández” y “Ginés Liébana: 100 páginas para 100 años”. També ha publicat:“Historia del sindicato ferroviario de CCOO”, “El ferrocarril en Pinto: 170 años de progreso” e “Historia de La Encina y su estación”  (al costat del professor Francisco Esteve). Ha coordinat les següents edicions: “Obra completa de Carlos Álvarez”, “La memoria i la sangre (homenaje a las víctimas del franquismo)”,  i la revista “Max Estrella”.
La seua obra ha sigut inclosa en antologies de prosa i poesia, i ha sigut premiat en diversos certàmens: Poesia (Oliver, Ateneu d’Alacant); i Narrativa breu (Antonio Machado, Dulce Chacón, Lodosa i altres).
L’acte s’emmarca dins de les Jornades de Memòria Històrica “Viento del Pieblo”, organitzades per l’Ateneu Sociocultural “Viento del Pieblo” i la Fundació Cultural Miguel Hernández, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, la  Biblioteca Pública Municipal “María Moliner”, la  Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Històrica de la Província d’Alacant (COAMHI), Fòrum Social d’Oriola, l’Associació Arxiu, Guerra i Exili (AGE), Mujeres x Mujeres i el Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE).