Aquest pròxim dimecres 2 de desembre, conclourà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els quatre anteriors celebrats en 2018, 2019 i hivern del present any 2020 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta última sessió recitarà José Luis Rico Martín, nascut en 1950 a Càceres. Autodidacta. Membre fundador del GRUP ALGAR i codirector de la revista literària “Algaria 0”. Coordinador del grup poètic “VERSO A VERSO” de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant. Membre del COL·LECTIU MEDITERRANI.

És autor de sis poemaris“Cicatriz de vuelo”, “Coartada de la mantis”, “En el jardín de El Bosco”, “Un espejo de alcohol”, “Dibujando pájaros de fuego sobre los estanques”  y su último “Un niño con un reloj a cuestas” publicat en l’editorial Eléctrico Romance. També ha escrit un llibre de relats breus, “Cenizas de Ícaro” i coparticipó en el llibre de relats “Mujeres que veo, mujeres que conozco”.

Tracta de cultivar una poesia reflexiva; poesia, en la qual indaga sobre l’essència de l’ésser humà en els seus dos vessants: d’un costat com a individualitat, el coneixement sense concessions de la seua més profunda intimitat. D’un altre, com a membre d’una col·lectivitat, la cerca de respostes sobre les preguntes transcendentals, en clau existencialista, de l’ésser humà en la seua universalitat: La Vida, la Mort, l’Amor, la Temporalitat, etc.