Aquest pròxim dimecres 25 de novembre, continuarà, a les 19.30 hores, en la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola, el Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els quatre anteriors celebrats en 2018, 2019 i hivern del present any 2020 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta sessió recitarà Helena Vilella Bas, poeta il·licitana amb sang orcelitana, com així li agradava al seu pare ser anomenat, encara que els seus amics ho deien “El orihuelica”. Vilella va créixer acompanyada d’una irremeiable necessitat d’escriure.

En els anys 90 comença la seua dedicació a la poesia més de debò, llig a Rosalía de Castro i Lorca, a Neruda i a Gabriela Mistral. I a Miguel Hernández. En 2015 es decideix a publicar “La Carta de la Luna”. Li segueixen en anys següents una antologia poètica, “Poemas encontrados” (2016), “Cuaderno de viaje” (un epistolario) y “Palabras al vuelo”, que són els seus sentiments en veu alta, en 2017. El quart llibre editat en 2018, “Posiblemente aire”, pertany a aquest segle.

Ha col·laborat en diferents antologies poètiques i en un xicotet llibre de relats dedicat a la dona. En el seu haver actualment es troba dos poemaris acabats amb poemes de diferents temàtiques que per causa de la pandèmia no seran editats enguany. També està escrivint una novel·la. Fins a l’any 2018 signava sota el pseudònim de Koroa Batekin. En el moment present signatura sota el seu nom, Helena Vilella Bas.