Aquest pròxim dimecres 7 d’octubre, s’iniciarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

La declaració de l’estat d’Alarma el passat 14 de març va obligar a cancel·lar part de l’IV Cicle de les “Trobades”, que es reprenen en un espai diferent a causa de les condicions imposades per les autoritats sanitàries.

El cicle, coordinat igual que els quatre anteriors celebrats en 2018, 2019 i hivern del present any 2020 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta primera sessió recitarà el poeta i investigador Joaquín Juan Penalva, nascut a Novelda en 1976, que és professor en la Universitat Miguel Hernández.

És doctor en Filologia Espanyola per la Universitat d’Alacant, màster en Edició per la Universitat de Salamanca i màster en Crítica Cinematogràfica per Aula Crítica.

Ha escrit, al costat de Luis Bagué, el llibre de poemes cinèfils “Babilònia, mon amour” (accèssit del V Premi Dionisia García/Universidad de Múrcia, 2005) i la plaquette “Dia de l’espectador” (2009).

A més, ha publicat altres cinc poemaris: “La tristeza de los sabios” (accésit del Premi de Poesia 2006 per Jovens Creadors de l’Academia Castellano-Leonesa, 2007), “Hiberna, hibernorum” (2013), “Anfitriones de una derrota infinita” (Huerga & Fierro, 2015, Premi de la Crítica Literaria Valenciana), “Cronología de Tarkovski” (Huerga & Fierro, 2018) y “Todas las batallas perdidas” (Huerga & Fierro, 2019).

Va ser codirector de la revista de poesia “Ex Libris” i col·labora en el suplement Art i Lletres del diari “Informació” i en la revista de cinema online “L’espectador imaginari” (www.elespectadorimaginario.com).