Aquest pròxim dimecres 26 de febrer s’iniciarà, a les 19.30 hores, a la Casa Natal de Miguel Hernández, situada en l’oriolà carrer de Sant Joan, l’IV Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els tres anteriors celebrats en 2018 i 2019 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández. En les seues pròpies paraules, destaca “el clima de complicitat que organitzadors, poetes i públic vivim a la Casa Natal compartint una aventura poètica al mateix temps pròxima i misteriosa, epidèrmica alhora que substancial. La interacció de vida i llenguatge que és la poesia propícia la reunió i el vincle sense evitar el conflicte, soscava i alça el vol, acomoda i desacomoda.”

Per a aquesta edició, que es prolongarà durant sis dimecres fins a l’1 d’abril a les 19.30 hores, s’escoltaran les veus de Rafael Soler (26 de febrer), Natalia Carbajosa (4 de març), Jesús Serna (11 de març), Joaquín Juan Penalva (18 de març), Mariano Sánchez Soler (25 de març) i en l’última sessió (1 d’abril), Fernando Mañogil.

El cicle s’inaugurarà aquest pròxim dimecres 26 de febrer amb Rafael Soler Medem, poeta i narrador nascut a València en 1947, és enginyer i sociòleg i ha sigut professor de “Urbanística i Ordenació del Territori” en la Universitat Politècnica de Madrid.

Té publicats cinc llibres de poesia: “Los sitios interiores” (1980, accésit del Premio Nacional Juan Ramón Jiménez), “Maneras de volver” (2009), “Las cartas que debía” (2011), “Ácido almíbar” (2014, Premi de la Crítica Literaria Valenciana) y “No eres nadie hasta que te disparan” (2016). També és autor de tres antologies: “Pie de página” (2012), “La vida en un puño” (2012) y “Leer después de quemar” (2019).

Com a narrador ha publicat quatre novel·les: “El grito” (1979, Premi Bienal Ámbito Literario), “El corazón del lobo” (1981, Premi Cáceres), “El sueño de Torba” (1983) y “Barranco” (1985), y dos llibres de relats: “Cuentos de ahora mismo” (1980) y “El mirador” (1981).

Ha participat en festivals poètics i trobades celebrades a Europa, Hispanoamèrica i Àsia. Obra seua ha sigut traduïda i publicada en anglés, italià, hongarés, romanés, macedoni i japonés.

Des de maig de 2015 és Vicepresident 1r de l’Associació Col·legial d’Escriptors d’Espanya (ACE).