El dimarts 19 a les 11h i a les 20,30h arriba al Principal “Vy”, de Michèle Nguyen. Aquest és el primer espectacle del cicle “Cuentos tras el telón”, un format íntim en el qual els espectadors estaran en l’escenari. Al matí es realitza una sessió per a centres educatius i a la vesprada una altra per al públic general.
Michèle Nguyen interpreta la seua infància amanyagada per la feroç presència de la seua àvia. Ens parla de la seua malaptesa, de la seua necessitat de silenci, de la seua passió per les paraules, del seu amor secret que la portarà cap als seus orígens. També cap a la pau. Una marioneta l’acompanya silenciosament en aquest viatge subterrani.
PREUS
Centres educatius: 5 € (11 h)
Público general: 12 € (20.30 h)

El dimecres 20 de setembre a les 20,30h l’Aula de Teatre UA presenta “Troianes”, d’Alberto Conejero. Com direcció de Begoña Tenés i amb Francisco Palma, Armant Orera, Luz Díez, Asun Giménez, Pilar Yagüe, Ety Pascual, Lucía Francisco, Mar Espinar, Rosa María Ramos, Merce Galiana i Ana Haligua en l’elenc. Aquest espectacle pertany al 7é Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant.
Després de la guerra de Troia (o qualsevol guerra que puguem imaginar ahir, hui i demà), sembla que ja tot ha acabat, que la “gran acció” ha acabat. Però llavors comença l’altra acció, l’acció de la qual no es parla, la que es fa “per dret” amb els ciutadans de “segona”, la que no compten en les notícies: el repartiment de les dones com a esclaves sexuals o esclaves de qualsevol tipus.
PREU: Entrada lliure prèvia retirada d’invitació en la taquilla del Teatre Principal
El dijous 21 de setembre a les 20,30h arriba «Que isca Aristòfanes!», de Els Joglars. Amb direcció de Ramon Fontserè i amb Ramon Fontserè, Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Alberto Castrillo, Angelo Crotti i Javier Villena en l’elenc. Aquest espectacle pertany al 7é Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant

Un catedràtic de clàssiques destituït de la universitat és internat en un Centre de Reeducació Psicocultural a causa de les seqüeles mentals produïdes pel cessament. El seu coneixement i admiració pel món clàssic, li fa assumir per moments el personatge d’Aristòfanes. Així, entre la realitat i la ficció, imagina al dramaturg grec com a model de llibertat enfront d’una societat cada vegada més repleta de tabús intocables.

PREUS DESCOMPTES
Pati i Club: 25€ 25% + 65 anys
Llotja correguda: 18€ 25% – 25 anys
Amfiteatre: 12€ 50% Estudiants de Teatre (ET)
30% Estudiants Universitaris (O)
Bono Teatro
15% Aturats

El divendres 22 de setembre a les 20,30h arriba al Principal «La comèdia dels errors», de William Shakespeare. Amb direcció d’Andrés Lima i amb Pepón Nieto, Antonio Pagudo, Fernando Soto, Avelino Piedad, Esteban Garrido i Rulo Pardo en l’elenc. Aquest espectacle pertany al 7é Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant.

Quin és origen de tot això que acordem dir “la veritat”? On descansen els fonaments de les respostes correctes? Benvolgut públic. No és, potser, l’error, la resposta a totes aqueixes preguntes? Què seria de la veritat i del correcte, si no fora per l’error? La veritat i el correcte li deuen la seua existència a la falsedat i a l’error, perquè no tindria sentit enunciar-les com a tals si no existira la possibilitat del seu contrari. L’autèntic i el correcte són sempre tan plans, tan…tan avorrits. En La comèdia dels errors comencem amb una sentència de mort i tot es converteix en una festa per error. Per error canviem de parella creient que tenim raó i per error acabem en la presó creient ser honestos. Dels errors aprenem, però és un error pensar-lo si aspirem a no equivocar-nos.

PREUS DESCOMPTES
Pati i Club: 25€ 25% + 65 anys
Llotja correguda: 18€ 25% – 25 anys
Amfiteatre: 12€ 50% Estudiants de Teatre (ET)
30% Estudiants Universitaris (O)
Bono Teatro
15% Aturats


El diumenge 24 de setembre a les 19h arriba l’estrena nacional de «Sempere». Una producció del Teatre Principal i de OtraDanza amb la qual celebrem el 176 aniversari del Teatre i ens unim a l’any Sempere. Amb direcció i coreografia de Asun Noales.

Moviment, llum, vibració i dinamisme són punts clau en l’obra de Eusebi Sempere. Per a commemorar el centenari del seu naixement, Asun Noales explora d’una manera meticulosa i delicada la tridimensionalitat dels cossos en l’espai, l’ús de la llum i la cerca d’un treball cinètic i òpticament seductor per a la plàstica escènica. El volum, la plasticitat, la repetició, el ritme, la musicalitat i la poesia tenen cabuda en aquest viatge abstracte i dansat que travessa l’obra de Sempere com una partitura de moviment, usant-la com a punt de partida per a la composició de les escenes.

PREUS DESCOMPTES
Pati i Club: 20€ 20% Estudiants de Dansa (ED)
Llotja correguda: 15€
Amfiteatre: 10€