Aquest dijous 13 de maig a les 20.30h el Teatre Principal celebra la “Gal·la Homenatge CENTENARI Alicia Alonso”.

Alicia Alonso és una de les personalitats més rellevants en la història de la dansa a nivell mundial i la figura capdavantera del ballet clàssic en l’àmbit iberoamericà. Va nàixer a l’Havana en 1920, i va iniciar estudis de dansa clàssica en 1931, a l’Escola de Ballet de la Societat Pro-Art Musical. Als Estats Units va continuar la seua formació amb Enrico Zanfretta, Alexandra Fedórova i diversos professors eminents de la School of American Ballet. Va ser la intèrpret principal en l’estrena mundial d’importants obres com Undertow (Antony Tudor), Fall River Legend (Agnes de Mille) i Theme and Variations (Balanchine). En qualitat de figura del American Ballet Theatre, va actuar en nombrosos països d’Europa i Amèrica amb el rang de prima ballerina. En 1943, estrena Giselle, la seua interpretació més emblemàtica, en el Metropolitan Opera House de Nova York.

En 1948, va fundar a l’Havana el Ballet Alicia Alonso, hui Ballet Nacional de Cuba, compartint en una primera etapa les seues activitats entre el American Ballet Theatre, els Ballets Russos de Montecarlo i la seua pròpia companyia. Les seues versions coreogràfiques dels grans clàssics són cèlebres internacionalment, i s’han ballat en importants companyies com els Ballets de l’Òpera de París (Giselle, Grand Pas de Quatre, La bella dorment del bosc); l’Òpera de Viena i el San Carlo de Nàpols (Giselle); l’Òpera de Praga (La fille mal gardée); el Teatre alla Scala de Milà (La bella dorment del bosc) i el Real Ballet Danés (El Quixot), entre moltes altres. La seua interpretació del ballet Giselle ha sigut considerada per a la crítica com la millor del segle XX. Amb el Ballet Nacional de Cuba ha actuat en els cinc continents. Crea al costat de Fernando i Alberto Alonso la reconeguda Escola Cubana de Ballet. És la figura més longeva de la història de la dansa.

LES ESTRELES INTERNACIONALS que participen en aquesta gira recrearan part del repertori de la dansa clàssica on Alicia Alonso va brillar amb tècnica i estil propi. La seua magistral empremta arriba als nostres dies com un llegat en el qual continua sent ovacionada pels públics dels principals teatres del món.

PREU

Pati i Club: 36€

Llotja correguda: 30€

Amfiteatre: 24€

DESCOMPTES

Estudiants de dansa

Aquest divendres 14 de maig a les 20:30h arriba “El Beso” obra de Ger Thijs dirigida per María Ruiz i protagonitzada per Isabel Ordaz i Santiago Molero.

Un paisatge de muntanya. Els Països Baixos. A Europa. Dues persones ascendeixen una sendera. Un home, una dona, la naturalesa. Ella va a la recerca d’uns resultats clínics a l’hospital de la seua comarca. Ell, suposadament, passeja a la recerca d’inspiració. Els dos caminen sense saber que es trobaran, és l’atzar, el fortuït del destí, el que decideix la seua trobada en aqueixa fase de la vida en la qual els somnis comencen a caure o l’amor es torna més agre, on l’èxit i el fracàs ja no són una qüestió social sinó íntima. Estem solos? Ens continuem desitjant malgrat les ferides? Què significa morir-se?

L’autor, Ger Thijs, construeix un text de agilísimos diàlegs, plens de cinisme i humanitat, on l’humor es torna supervivència, seducció i curiositat per l’altre. Dos desconeguts als quals la vida, sempre obscenament viva, proposa caminar junts durant un tros. Ella i ell són convidats a mirar-se, a secundar-se l’u en l’altre. Però potser sabem mai qui és l’altre? Un boig, un assassí, un àngel?. I així i tot, l’altre pot significar la salvació d’un bes, d’una oïda atenta, en qualsevol cas sempre una referència existencial i necessària.

La proposta es planteja feroç i delicada i l’acció sempre marxa al voltant d’aqueix buit que l’univers sembla voler fer-nos perquè nosaltres també existim, com en una de les pintures de Caspar David Friedrich i, sobretot, amb una extrema sinceritat emocional i vital que a tots ens incumbeix. Un teatre nu on es mostra l’excepcional dins del quotidià, les ferides que arrosseguem i l’esperança que, en l’amor, sempre podem tornar a començar.

PREU

Pati i Club: 25€

Llotja correguda: 18€

Amfiteatre: 12€

DESCOMPTES

25% +65 anys

25% -25 anys

50% Estudiants de Teatre (ET)

30% Estudiants universitaris(O)

15% aturats

Més informació i entrades en https://www.teatroprincipaldealicante.com