Aquesta Setmana Santa la teua cita és amb l’excel·lència musical. Des del Auditori Teulada Moraira et proposem el Festival Internacional de Piano amb la jove pianista estatunidenca d’ascendència xinesa Claire Huangci, qui protagonitzarà un recital de piano el dimecres, 17 d’abril, a les 20h.

Un Festival marca turístic/cultural pròpia del Auditori Teulada Moraira, en el qual s’inclou aquest recital que s’ofereix coincidint amb les vacances de Setmana Santa com una proposta d’oci complementària.

I que millor que comptar amb aquesta jove, guanyadora del primer premi i premi Mozart en el Concurs Geza Camina de 2018, que ha aconseguit establir-se com a artista molt respectada, captivant al públic amb el seu “virtuosisme radiant, sensibilitat artística, agut sentit interactiu i subtil”.

Claire Huangci, xiqueta prodigi de l’època, va començar la seua carrera internacional als nou anys amb beques, concerts i premis, convertint-se en la participant més jove a rebre el segon premi en el Concurs Internacional de Música ARD en 2011. En els seus últims anys d’adolescència va sentir que cada vegada més aquest instrument anava a ser la seua vocació.

Va rebre una important contribució dels seus professors Eleanor Sokoloff i Gary Graffman en l’Institut Curtis a Filadèlfia abans d’estudiar amb Arie Vardi en la Universitat de Música, Drama i Mitjans en Hanover.

La música de Chopin li va donar a Claire Huangci el seu gran avanç artístic quan va guanyar els primers premis en els Chopin Competitions en Darmstadt en 2009, així com a Miami en 2010. Des de llavors ha demostrat la seua gran versatilitat amb un repertori inusualment ampli, que inclou un gran nombre d’obres contemporànies.

Aquesta jove pianista ha actuat en recitals solistes i com a sòcia d’orquestres internacionals com Mozarteumorchester Salzburg, Stuttgart Radi Symphony Orchestra (baix Sir Roger Norrington), Tonhalle-Orchester Zurich, Münchner Kammerorchester, Orquestra Filharmònica Xinesa i Vancouver, Santa Fe i Moscou Radi simfonies en llocs de concerts internacionals que inclouen el Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus, Konzerthaus Berlín, Gasteig Munic, Gewandhaus Leipzig, la Salle Cortot, la Sala Oji de Tòquio i la Sala Simfònica d’Osaka. També ha participat com a convidada en festivals com Kissinger Sommer, Verbier Festival, Menuhin Festival Gstaad, Schleswig-Holstein Musik Festival, Rheingau Musik Festival i el Schwetzinger SWR Festival.

Claire Huangci ens presenta un gran programa amb obres de; Scarlatti Sonates; Chopin Nocturne Op. 9 no. 3 in B major; Chopin Nocturne Op. 48 no. 1 in C minor; Schubert2 Impromtus Op.142 ens. 1 and 4 i Rachmaninov Prelude Op. 3 no.2, Prelude Preludes Op. 23 ens. 1,2,3,4,5,6,7 Preludes Op. 32 ens 4,5,6.

Una bona oportunitat per a acostar-te aquesta Setmana Santa al Auditori Teulada Moraira i gaudir del Festival Internacional de Piano amb aquesta jove prodigi.