El vi negre “Arbui” de cellers Alejandro, a Monòver, ix al mercat aquests dies com el primer amb marxamo “Alacant Singular” des que el Consell Regulador incorporara aquest esment en el seu plec de condicions de 4 d’agost de 2021.
Es tracta d’un vi que procedeix del paratge monovero de la Solana, propietat de la família Pérez i que té vinyes en got de prop de 47 anys i en secà, la qual cosa li dona uns rendiments molt baixos. Un sòl amb alt contingut de sals calcàries i una capa d’argiles que aportaran els tanins i volum.
“Li afegim una fermentació maloláctica i una criança de 20 mesos un roure nou francés, buscant elegància i respectar la mineralidad i rusticitat del raïm” en paraules d’Alejandro Pérez, el seu autor. El resultat és aquest vi untuós i mediterrani amb una producció limitada a 5.000 botelles.
Amb aquest esment el Consell Regulador vol crear un nivell de vins que, de la suma de circumstàncies com a paratges o varietats, aporte una major singularitat del que és Alacant DOP hui dia.