La Regidora d’Educació, Mari Carmen d’Espanya, ha presentat la campanya contra el bullying o assetjament escolar que sota el títol ‘Un paso al frente’ protagonitza el raper alacantí Arkano. Un video en el qual explica la seua experiència, un cartell són la seua imatge i una web amb missatges de prevenció seran la punta de llança d’una campanya que pretén posar fre a aquesta xacra social que afecta a milers de joves en els centres educatius, encara que tindrà projecció en tota la ciutat.

D’Espanya ha agraït la col·laboració de Arkano protagonitzant aquesta campanya. El raper alacantí més conegut en àmbits nacionals i internacionals s’ha distingit a més pel seu dots artístics, per la seua lluita contra alguns dels tabús i xacres socials com puga ser aquest del bullying, l’homofòbia o el masclisme.

“Per a nosaltres és molt important poder comptar amb Arkano tant per qui és i el que representa, però -sobretot- pel seu missatge, que és molt potent i que estic segura arribarà amb força a tots els joves alacantins, sobretot a través de la seua pròpia experiència explicada en un video que espere es faça viral”, ha subratllat D’Espanya.

L’edil d’Educació ha explicat que “la campanya es desenvoluparà fins a final del curs escolar especialment en xarxes socials municipals -també en les de Arkano- i amb un video, que esperem es faça viral amb l’ajuda de tots els joves i no tan joves que vulguen contribuir a lluitar contra el bullying”.

“Amb aquesta campanya no solament hem volgut arribar als centres educatius, sinó que l’anem a fer extensiva a tota la ciutat, per la qual cosa també es col·locaran els cartells en els mupis de les parades d’autobús del circuit municipal. A més, s’oferirà tota la informació relativa a la campanya i al coneixement del bullying, consells de prevenció en la pàgina web que s’ha creat per a la campanya: www.unpasoalfrente.es».

‘Actuar al més prompte possible’

Arkano va agrair a l’Ajuntament per lluitar contra el per ventura escolar d’una forma tan directa i ha assegurat que “el canvi està en nosaltres”. “Sempre que tinguem oportunitat hem d’actuar per a atallar aquest problema al més prompte possible i evitar que es quede en el cap d’una persona per a tota la vida” ha comentat.

El raper ha protagonitza la cançó “Diferent” que parla sobre l’assetjament escolar que va patir sent xiquet quan va arribar a l’institut i que gràcies a un amic i cercant ajuda van aconseguir tirar endavant, fins a convertir-se en el que avui és.

Un de cada tres xiquets pateixen assetjament escolar

El bullying o assetjament escolar és un problema que no afecta solament a les víctimes, també afecta a les famílies, als companys, als docents i a tota la societat en general. Un 32% dels menors afirma que en la seua classe es viuen situacions d’assetjament escolar, la qual cosa equival a 1 de cada 3 xiquets, segons l’informe de la Fundació Mútua Madrilenya i de la Fundació ANAR.

Els centres d’estudi són llocs on els xiquets i adolescents haurien de sentir-se totalment segurs, ja que és on passen la major part del seu dia a dia, però açò no és així, ja que els casos de bullying augmenten cada any entorn d’un 20%.

“Des de la Regidoria d’Educació creiem que és un problema que ha d’afrontar-se des de la prevenció a través de la sensibilització i conscienciació de tota la ciutadania i especialment dels xiquets i xiquetes, que tots som persones i mereixem el mateix tracte de respecte i solidaritat”, ha assenyalat D’Espanya.