Fundación AQUAE, la fundació de Hidraqua, fermament compromesa amb l’avanç cap a un model sostenible i respectuós amb el medi ambient i convençuda que “aquesta generació encara és a temps de fer les paus amb la naturalesa”, llança el concurs de vídeos “Tú la llevas”. Un certamen obert a tots els públics en el qual, a través de vídeos d’un minut de duració, els participants transmeten com cuiden, restauren i respecten el medi ambient en el seu dia a dia.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació persegueix un triple objectiu: conscienciar a la població sobre la importància de cuidar el nostre entorn ambiental, transmetre entre les diferents generacions el missatge que és a les nostres mans la possibilitat de canviar el futur del planeta, i difondre el Dia Mundial del Medi ambient, que se celebra a tot el món el pròxim 5 de juny i el lema del qual enguany és la restauració dels ecosistemes.

Així, des del 25 d’abril i fins al 25 de maig, qualsevol persona podrà presentar fins a tres vídeos originals, d’un minut de duració com a màxim, que han d’abordar la situació mediambiental del planeta, mostrar idees i consells que puguen ajudar a salvar-lo i/o reflectir les accions concretes que realitza cada aspirant per a contribuir a un entorn sa i amb futur.

Millorar el planeta i el seu medi ambient en l’àmbit ciutadà no és només reciclar, també té incidència el consum d’aigua que realitzem, la qual cosa mengem i comprem, com ens desplacem o calfem les nostres cases, i moltes altres decisions, grans o xicotetes, que influeixen en el medi ambient i en la nostra salut. Amb aquests vídeos Aquae vol “obrir una via de comunicació amb els ciutadans, donar-los un aparador perquè ens ensenyen com podem contribuir en el dia a dia a aconseguir un aire i una aigua més nets, a reduir els residus, o fer ús de menjar sostenible…”.

Un jurat d’experts en la matèria serà l’encarregat de valorar els vídeos que concórreguen i triar al guanyador d’aquesta primera edició de “Tú la llevas”. L’autor del millor vídeo, que es revelarà el 5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient, rebrà un premi de 500 euros en metàl·lic.

La Fundació llança aquesta convocatòria coincidint amb l’inici del Decenni de les Nacions Unides que comença de manera oficial en 2021. Les bases del nou concurs Aquae i el formulari de participació poden trobar-se en la web de la Fundació (https://www.fundacionaquae.org/sobre-tu-la-llevas/edicion-2021/).