La cinquena edició del Festival de Teatre Clàssic arrana aquest dimecres amb el concert inaugural: “Música i lletres del Segle d’Or” a càrrec del Ensemble Casa Mediterrani. Un recital que pretén fusionar música i teatre, donant lloc a un espectacle molt atractiu i suggeridor amb els textos de Cervantes i la música dirigida pel mestre Ignacio García Vidal.

El V Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant compta amb quatre representacions. El primer dels dies, el dijous 16, es representarà en Muelle 12 a les 21 hores “Peribáñez i el Comendador d’Ocaña” de Lope de Vega. És la història del vilà que s’enfronta al poderós, que no cedeix davant l’abús de poder. Un personatge habitual en els drames del Segle d’Or, protagonista d’un dels gèneres més populars del seu temps, el drama d’honor o drama “de comendadors”.

El divendres 17 de setembre a les 20.30 hores, en el Teatre Principal, l’aula de teatre de la Universitat d’Alacant interpretarà el text de Sèneca “Medea” amb un text lliure d’Andrés Lima, una obra que ens fa reflexionar sobre l’amor i de que destructiu pot arribar a ser.

L’endemà, també en el Teatre Principal a les 20.30 hores, tindrà lloc la representació versionada de David Gaitán i Adriana Hernández, “Antígona”, un text atemporal i tràgic de Sòfocles, que arriba a Alacant per a parlar de democràcia, de transició, de la desinformació, de discursos d’odi o dels populismes. Una coproducció del Festival Internacional de Mèrida i del Teatre Espanyol, en la qual Irene Arcos, Fernando Cayo i Clara Sanchís entre altres actors i actrius, donaran vida als protagonistes de l’obra.

I el fermall final, el diumenge 19 de setembre a les 20 hores, protagonitzaran l’obra “Tito Andrónico”, de William Shakespeare i en versió de Nando López, en Muelle 12. Aquesta producció opta a set candidatures en els Premis Max d’enguany, a millor espectacle de teatre, a millor actor, actriu, direcció, a la millor versió, i al millor vestuari i il·luminació.

El festival està organitzat per l’Ajuntament d’Alacant, Aigües d’Alacant i la Diputació Provincial d’Alacant, i compte com a seus dels espectacles amb el Teatre Principal, la Casa Mediterráneo i el Muelle 12.