Dimecres passat, 15 de setembre, a la sala d’exposicions del Centre Cultural Verge del Carmen es va inaugurar l’exposició “Rostres Mediterranis de la Ciència”, que contribueix a visibilitzar les científiques a la població general i als alumnes i alumnes en particular, per a trencar estereotips i sumar referents de la ciència en femení.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero, ha donat la benvinguda agraint la labor d’Ars Creatio en la cultura de la ciutat, arribant a afirmar que “Ars Creatio és imprescindible per a la supervivència cultural de la nostra ciutat”. Després d’ell, han parlat la presidenta d’Ars Creatio, Josefina Nieto, la directora del MUDIC, Mari Carmen Perea, i María Luisa Molina, citant les paraules del conegut astrofísic i divulgador científic, Carl Sagan, en una carta dirigida als membres d’una societat científica que en 1981 encara no admetia a dones: “Si el club restringeix la seua filiació als homes, la pèrdua serà nostra”, indicant que la ciència no podia prescindir de les ments i les mans del 50% de la humanitat (carta de Carl Sagan: https://bit.ly/3agax1i). Poc després, van admetre a les dones.

Hui dia, la invisibilitat, tant per a si mateixes com per al seu propi treball, és un altre dels molts esculls als quals s’enfronten les dones en la carrera científica. Amb la finalitat de visibilitzar a les científiques i trencar amb estereotips i rols, la present exposició porta a la població en general la vida i investigació de referents femenins en ciència. Les protagonistes són dones de més de 20 nacions mediterrànies.

Els dies 22 i 23 de setembre al matí, a les 9.00 hores, 10.30 i 12.00 hores es realitzaran yincanas per a l’alumnat en la qual hauran de superar una sèrie de proves i reptes que revelaran els secrets de l’exposició.