Dissabte que ve veurà la llum en l’escenari de la Casa de Cultura del Campello l’adaptació moderna del clàssic de Lope de Vega “El perro d hortolano”. L’obra, que es va estrenar en el Gran Teatre, ha recorregut ja els escenaris del Corral de Comèdies Cervantes de Madrid, el Festival de Teatre Clàssic de Lugo, el Front d’Iniciatives Culturals de Villena, la Casa-Museu de Lope de Vega a Madrid o la Sala Escalante de València en una adaptació del text de Lope que garanteix el riure i el bon humor.
Sota el títol “EL PERRO (mutante) DEL HORTELANO”, la posada en escena mostra una versió absurda de l’obra, amb moments poètics i divertits entorn del tema de l’amor. La representació circula de la prosa al vers i del vers a la prosa, en un vaivé continu entre l’antic i el modern que pot veure’s en la música, el tractament del text i fins i tot en els materials que està fet el vestuari.
L’actriu protagonista és la il·licitana Emma Lobo, qui va manifestar que “és una versió estranya de l’obra de Lope” en la qual ella posa veu a tots els personatges, i compta amb l’aportació de Quico Cadaval en la dramatúrgia, “que ha fet un text preciós que permet aquesta cosa que volem fer en l’obra que és parlar de l’amor i els seus naufragis, i gràcies a ell, les transicions del vers a la prosa i de la prosa al vers són molt subtils”.
En paraules de la directora de l’adaptació, Marga Labarga, “la qual cosa es trobarà el públic el dissabte a la Casa de Cultura de El Campello és una de les coses per a les quals serveix la cultura, és a dir, per a acompanyar-nos, per a celebrar-nos, per a unir-nos, perquè no se’ns oblide que l’alegria existeix.” Segons Labarga, “aquesta obra i l’energia d’Emma sobre l’escenari són profundament alegres”.
“El gos (mutant) de l’hortolà” està produïda per la companyia EMMA LOBO amb la col·laboració de la productora madrilenya ESPAI RAR, especialista en musicals, i es representarà a la Casa de Cultura de El Campello dissabte que ve 22 d’Abril a les 19:30h.