Fins al pròxim 26 de gener pot visitar-se a la Casa de Cultura l’exposició ‘Ruinas’, de l’artista cubà Reiner Izquierdo. La mostra recull obres en diferents formats i materials, treball pictòric i escultòric inspirat en formes arquitectòniques indefinides, mons imaginaris on només queda una xicoteta petjada del pas del temps, com a procés de construcció i d’autodestrucció.

Ruïnes imaginades que suposen una continuació de ‘Restes de ciutat’, exposició que l’artista establit a Elx va presentar en 2017. “Tota ruïna és reflex d’un temps viscut, perquè darrere d’una ruïna hi ha hagut vida. Qualsevol desastre natural o pandèmia ens porta a un món diferent del que teníem”, afirma Reiner Esquerre.

Les seues obres, elaborades amb materials reciclats, reflecteixen formes abstractes que simulen ruïnes, un segell molt personal que imprimeix a cadascun dels seus quadres i escultures i que li defineixen com a artista. Les seues influències estètiques s’acosten a artistes com Antoni Tàpies o Julio González.

Graduat per l’Escola Nacional de Belles arts Sant Alexandre de l’Havana, Reiner Esquerre va arribar en 2008 a Espanya amb una Beca d’Art i, després de passar per Saragossa, es va establir a Elx, on ha desenvolupat la seua activitat artística i ha exercit com a docent.

L’exposició pot visitar-se a la Casa de Cultura de l’Alfàs, de dilluns a divendres, en horari de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.