Es pot visitar-se en el Centre de Salut de l’Alfàs del Pi l’exposició ‘La meua lluita. La nostra lluita’, de Metges del Món Madrid, amb la qual es pretén conscienciar a prop de la mutilació genital femenina.

La mostra recala en el centre sanitari després de passar per la Casa de Cultura, on va estar exposada arran de la jornada de sensibilització i informació sobre mutilació genital femenina organitzada per la regidoria alfasina de Cooperació i Voluntariat. L’esdeveniment, emmarcat en la commemoració del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, va congregar a prop d’un centenar de persones.

Les fotografies, realitzades per Carmila Espinel, mostren a dones apoderades, dones que han decidit dir basta i unir les seues forces contra una pràctica que busca controlar-les, sotmetre-les i privar-les de la seua llibertat.

Les dones que li posen cara tenen en comú un continent d’origen, Àfrica, que és alhora la seua força i el fil amb el qual tixen la seua lluita en la distància. El seu altre vincle és la seua condició de supervivents. És igual si han sigut mutilades o no, o si han sigut repudiades per no sotmetre’s a ella. És igual que l’hagen viscuda des de lluny o de prop, en la seua generació, o en les anteriors. És igual perquè la seua lluita no perd vigència.

Després del seu pas per l’Alfàs, l’exposició iniciarà un recorregut per diversos centres de salut de la Marina Baixa.