Dirigit per Sergio Peris-Mencheta i basat en l’obra original de l’italià Stefano Massini ‘Lehman Trilogy’, és un extraordinari muntatge que relata l’ascensió i caiguda dels germans Lehman als EUA. A través d’una original posada en escena amb música en directe, es dóna vida a un espectacle que és alhora teatre, comèdia musical i circ ambulant. La funció està considerada com una de les millors obres de l’any. La cita és el dissabte 2 de març a les 19’00 h,

Els germans Lehman una saga èpica.

En 1844 Heyum Lehman, un jueu alemany fill d’un comerciant de bestiar s’embarca rumb a Amèrica, la terra de les oportunitats. Arriba el port de Nova York on un funcionari el rebateja amb Henry, continua el seu viatge fins a Alabama, allí s’estableix i munta una xicoteta botiga de teles. Prospera. Arriben més germans des d’Alemanya, i així naix Lehman Brothers que va anar creixent i creixent generació rere generació i canviant a l’una que el capitalisme, fins a convertir-se en un dels majors bancs d’inversions del món. Una saga familiar i empresarial el cognom de la qual es va fer encara més famós quan en 2008 la companyia es va declarar en fallida, marcant l’inici de la major crisi econòmica mundial de la nostra època.

El director, Sergio Peris-Mencheta.

‘Lehman Trilogy’ és un autèntic regal per als espectadors que poden gaudir del joc teatral que ens proposa el director. Perquè, més enllà de l’originalitat i del risc que comporta la posada en escena, Peris-Mencheta sustenta la seua maquinària en el joc teatral clàssic i que és el pilar fonamental d’aquest art. Els sis protagonistes van narrant la història en una atmosfera totalment lúdica, contant-nos la història del capitalisme a través de l’enginy, la música, el joc i l’humor.

Però, si per alguna cosa es recordarà ‘Lehman Trilogy’, és per l’excel·lència del seu grup d’intèrprets; sis artistes polifacètics capaços d’interpretar a més d’un centenar de personatges, cantar i tocar diversos instruments al llarg de la funció (el violí, la bateria, el piano, la guitarra elèctrica, l’acordió, l’harmònica, etc…), un sextet de músics-actors excepcionals que brillen amb llum pròpia i que han aconseguit, des de la seua estrena, que la funció haja rebut les millors crítiques, convertint-se en uns dels esdeveniments teatrals de la temporada, una d’aqueixes funcions que no s’obliden perquè a més fan història, Història del Teatre.

LEHMAN TRILOGY de Stefano Massini

Balada per a sextet en tres actes.

Adaptació i adreça: Sergio Peris-Mencheta

Amb: Pepe Lorente, Ferrán González, Darío Paso, Litus, Aitor Beltrán i Leo Rivera.

TEATRE CHAPÍ de Villena

Dissabte 2 de març. 19’00 h.

Entrades des de 14 € fins a 18 €. Preus reduïts per a menors de 30 i majors de 65 anys.