El Museu a l’Aire Lliure Vila Romana de l’Albir acull dissabte que ve 3 d’agost, a les 22 hores, la representació l’obra de Mario Benedetti ‘Pedro i el capità’, un inquietant duel verbal entre un torturat i el seu torturador. L’activitat , promoguda per l’Associació d’Uruguaians i Amics de la Costa Blanca, s’inclou en la programació de Estiu Festiu que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi.

Aquest projecte, produït per Teada, compta amb la col·laboració del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. És una iniciativa personal dels actors Sergio Sempere i Ángel Romero, actors protagonistes de l’obra, i de la directora Victoria Guillén, professora del Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d’Alacant.

‘Pedro i el capità’ ofereix a l’espectador un tibant i llarg diàleg entre víctima i botxí que es desenvolupa en una sala d’interrogatoris. Concebuda inicialment com a novel·la, finalment va significar el retrobament de l’escriptor uruguaià amb el teatre. L’obra no és un enfrontament entre un monstre i un sant, sinó entre dos homes de carn i os, tots dos amb zones de vulnerabilitat i resistència.

Pedro és un home que usa el seu silenci quasi com un escut i la seua negativa quasi com una arma, un home que prefereix la mort a la traïció. L’obra rendeix un bell homenatge a totes les persones que lluiten i donen la vida per la llibertat d’expressió i els drets humans.

Des de la regidoria de Cultura es convida a residents i visitants a acostar-se dissabte que ve a la Vila Romana de l’Albir i gaudir amb aquesta “emotiva història que enalteix la dignitat de l’ésser humà i el valor de la lleialtat”, ha declarat l’edil del ram, Manuel Casado. L’entrada és lliure i gratuïta, fins a completar aforament.