Després del parèntesi de l’any passat marcat per la pandèmia torna el “Estiu Cultural a Finestrat” amb una programació per a tots els públics i que tindrà com a escenari espais emblemàtics com el Auditori del Castell, en el centre històric, la Plaça de l’Àmfora en la Cala de Finestrat i, com a novetat, les urbanitzacions Terra Marina, Golf Badia i Balcó de Finestrat en incorporar la “Cultura a la fresca” de setembre.

El regidor titular de l’àrea, Héctor Baldó va donar a conéixer davant els mitjans de comunicació tota la programació en roda de premsa.

10 i 11 de juliol

“La inauguració serà aquest dissabte, dia 10 de juliol amb el concert de la Rondalla Cordes i Veus Font del Molí. Una agrupació cultural que just enguany celebren el seu 10é aniversari. I aquesta data tan assenyalada mereixia el seu suport simbòlic a l’ésser els protagonistes de la inauguració del Estiu Cultural amb aquest concert en el Auditori del Castell (22.00 hores)”.

El cinema toca a la porta de la urbanització Terra Marina amb la projecció de Aladdín, el clàssic de Disney inspirat en la col·lecció de contes populars “Les mil i una nits”. (Diumenge 11 de juliol, Terra Marina. 22.00 h.)

17 i 18 de juliol

Els musicals més famosos de tots els temps es donaran cita en la Cala amb “Érase una vegada…” de Taules Teatre. “És una companyia del Pinós que va aconseguir un gran èxit quan va vindre a Finestrat fa 3 anys amb l’obra “Oliver Twist” en la 1a edició de la Fira del Llibre. I ara els portem en 2 ocasions al Estiu Cultural”. Veus en directe i divertides coreografies captivaran a tots els públics amb un enfocament ple de vitalitat i creativitat. Serà arran de mar, en la Plaça de l´Àmfora, en la Cala de Finestrat. (Dissabte 17 de juliol, 22.00h).

L’època daurada de les Big bands americanes prendran la la urbanització “Balcó de Finestrat” amb el conegut grup de la Vila Joiosa “Alonis Band”. “Ja van actuar en la Cala i van agradar molt. Van actuar en les nits de jazz al Castell i van agradar molt. Ara els portem a Balcó de Finestrat el diumenge 18 de juliol i segur que tornaran a agradar”. (22:00h).

24 i 25 de juliol

“En el cor del Estiu Cultural, el cap de setmana del 24 i 25 de juliol, arriba la joia de la corona, el concert de l’orquestra ADDA Simfònica de l’Auditori de la Diputació d’Alacant”. La seua sorprenent trajectòria, amb la direcció de Josep Vicent, ha generat una enorme repercussió nacional i internacional per la qualitat i energia de la seua personalitat sonora. “És molt difícil que una localitat com Finestrat puga gaudir d’una orquestra d’aquest calibre. I els tindrem amb aquesta força sonora el dissabte 24 juliol, en la Plaça de la Va unir Europea (22.00)”.

L’endemà, pensant en xiquets i majors arriba l’espectacle de titelles “Pepito Pegón” d’Entucole. (Diumenge 25 de juliol. Urbanització Golf Badia. 22:00h).

31 juliol i 1 d’agost

Tancarem juliol amb un altre musical de Taules Teatre. En aquesta ocasió més de 30 actors sobre l’escenari, xiquets i adults que recrearan les emocionants aventures de “Peter Pan”. (Dissabte 31 juliol. Auditori Es Castell. 22:00h).

Ja a l’agost el teatre trepitja l’escena amb la Companyia Aiguamar Teatre i la comèdia en valencià “Trio Faraona” en el qual un grup d’animadors es dediquen a criticar celebracions tradicionals com la 1a Comunió, el Nadal o les Falles. A més de guardonada, l’obra ha tingut un excel·lent acolliment per part de la crítica i del públic en general (Diumenge 1 d’agost. Auditori Es Castell, 22:00h.)

6, 7 i 8 d’agost

No podia faltar en els estius de Finestrat les nits de “Jazz a l’Ermita”. En aquesta edició 2021 amb la Big band Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau”. Un espectacle de música en viu amb diferents estils com el swing, la balada, fast rock, funk, chachacha, samba o el llatí “i en el qual podrem comptar amb dos solistes de renom: el trompetista Juan Munuguia i el saxofonista Lolo García”. (Divendres 6 d’agost. Auditori Es Castell, 22:00h).

L’expressió artística pictòrica també té el seu espai en aquesta programació estival. Arriba el “Art al carrer” fins a la Cala de Finestrat. Concretament a la Plaça de l’Àmfora els dies 7 i 8 d’agost amb l’exposició de les obres realitzades pels alumnes de l’Escola de pintura “Puig Campana Art”.

13 i 14 d’agost-Clausura

Per a posar el fermall final al “Estiu Cultural” hi haurà dos esdeveniments protagonitzats per les agrupacions locals amb més tradició a Finestrat. El Centre Musical Puig Campana, acabat de celebrar el seu 50 aniversari, porta a escena un fabulós concert a la riba de la Cala. (Divendres 13 d’agost, Plaça de l’Àmfora, 22:00h).

I la Agrupació Coral de Finestrat, serà amfitriona de l’acte de clausura de l’Estiu Cultural: la XXIII Trobada de la Cançó de la Mar. “El 14 d’agost es compleixen els 25 anys des de la 1a actuació de la Coral de Finestrat. I hem pensat que una manera molt especial de clausurar aquesta programació era amb la trobada de corals que tots els anys plena de música melòdica la Cala de Finestrat”. (Dissabte 14 d’agost. Plaça de l’Àmfora, 22:00h).

“Concerts, teatre, musicals, titelles, cinema, exposicions… Tota aquesta programació són motius idonis per a vindre a Finestrat. El llistó d’anys anteriors estava alt però la labor fantàstica del departament de Cultura ens ha donat una programació de gran nivell per a aquest estiu. Cal vindre a Finestrat, gaudir de la nostra Cala, el nostre centre històric i gaudir de tot el que ens ofereix el Estiu Cultural amb totes les mesures que dicten les autoritats sanitàries per a contindre la pandèmia”, va concloure l’edil de Cultura, Héctor Baldó.

L’entrada serà lliure per a cada acte. I l’aforament estarà limitat al 75% segons estableix la normativa actual de contenció enfront de la pandèmia. Quant a la màscara, serà obligatòria per a les persones que assisteixen als esdeveniments donada la dificultat per a mantindre les distàncies de seguretat.