L’art torna als carrers del centre històric de Petrer amb la cinquena edició de “Art al Balcó”. A partir d’aquest pròxim divendres 15 de setembre es podran veure, penjats sobre els balcons del centre històric, els 87 llenços d’artistes de la comarca però també d’altres poblacions com Villena, Castalla, Alacant, Màlaga i, fins i tot, un arribat des de Veneçuela. Són teles de 1,50 per 1,70 metres que conformen “una exposició itinerant que es pot veure pels carrers de la nostra ciutat i podrem veure pintures realistes, impressionistes, obres dedicades al cubisme, art pop… enguany hi ha una gran varietat”, ha assenyalat la comissària de l’exposició, Isabel Navarro.

La inauguració serà el divendres a les 19 hores, en el Museu Dámaso Navarro. Dues hores abans, a les 17 hores, s’ha programat una activitat infantil en la qual els menors pintaran una tela col·lectiva que després es penjarà en la façana del Museu, en col·laboració amb La Casica de l’Artista.

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha donat les gràcies a pintors, personal del Museu Dámaso Navarro i de les regidories de Serveis Públics i de Turisme. Enguany, com a novetat, hi haurà un sorteig entre totes les persones que votin la millor obra.

A més, enguany hi ha canvis als carrers on es penjaran les teles. Portillo ha indicat que “enguany no hi haurà obres en la plaça de Baix ja que per a Festes Patronals calia retirar-les, però s’àmplia a altres carrers com Gabriel Brotons, Pedro Requena i el Derrocat”.

Isabel Navarro ha destacat que “Art al Balcó està incorporada plenament al circuit de cultura de Petrer i és un referent provincial” i enguany compleix la seva cinquena edició. En aquesta edició també col·laboren els col·legis Reina Sofia i 9 d’Octubre de Petrer, el col·legi Miguel Hernández d’Elda i l’institut Paco Mollá amb una obra col·lectiva dels alumnes del batxillerat artístic que es cursa en el centre.

La comissària de l’exposició ha agraït, de manera especial, a la Casica de l’Artista ja que “a més de l’activitat col·lectiva dels nens, sense la seva col·laboració això no seria possible”.