Casa Mediterráneo ha presentat la seua programació d’activitats del mes de juliol emmarcades en ‘Connexió en directe’, les quals posaran l’accent a l’art, la fotografia i l’actualitat a través de diverses trobades amb experts del sector de la talla de la doctora a Història de l’Art, Natalia Molinos, el fotorreportero Gervasio Sánchez i la corresponsal Ángeles Espinosa, entre altres ponents convidats, a més de la celebració de la VI Trobada Internacional dels Artistes de la Kasbah.

La institució diplomàtica acull, en el seu programa mensual, un homenatge a la figura de l’artista alacantina Juana Francés, amb motiu del 30 aniversari de la seua defunció, amb una conferència sobre la pintora del Pas impartida per la doctora, crítica i comissària independent, Natalia Molinos. La cita, emmarcada en la sèrie “Dones en espanyol” de l’Institut Cervantes de la Palerm, tindrà lloc el pròxim 7 de juliol a les 17.00 hores en la web de la institució.

L’agenda mensual d’activitats arrancarà a través d’una trobada amb el catedràtic emèrit de l’Empresa en la Universitat Autònoma de Madrid, Emilio Ontiveros, al costat del director de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant, Antonio Escudero. Tots dos compartiran pantalla per a xarrar sobre els efectes de ‘La crisi econòmica del coronavirus al Mediterrani europeu’, en el marc del cicle “Economia i el Mediterrani”.

D’aquesta manera, les activitats continuen durant la primera setmana de juliol amb gastronomia i literatura, perquè la ‘Cuina d’estiu del Mediterrani’ desembocarà en un diàleg que reunirà el dijous 2 al propietari del restaurant Local d’Assaig, David López, al costat del crític gastronòmic David López i el xef Nazario Cano. A més, el divendres tindrà lloc una sessió de “Escriptors i el Mediterrani” amb l’autora valenciana i membre de la Xarxa de Dones Escriptores del Mediterrani, posada en marxa per la institució, Begoña Valero.

L’actualitat ve donada aquest mes per la corresponsal a Orient Pròxim, Ángeles Espinosa, qui mostrarà, el dilluns 6 de juliol, les seues impressions i experiències en la part oriental del Mare Nostrum en una trobada emmarcada en “Periodistes i el Mediterrani”.

La institució diplomàtica ha preparat una trobada emmarcada en “Geoestrategia i el Mediterrani” el 8 de juliol centrat en l’aigua com a factor estratègic i comptarà amb la participació del secretari general de la Unió pel Mediterrani, Isidro González, i l’analista de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics del Ministeri de Defensa, Mar Hidalgo. Així mateix, les noves tecnologies i alternatives per al tractament de residus es donaran cita el divendres 10, amb el director comercial de Greene Waste to Energy, Jesús Martínez, qui explicarà en “Medi ambient i el Mediterrani” com ‘Convertir el fem en una oportunitat: la gestió de residus al Mediterrani’.

Casa Mediterráneo realitzarà un repàs per la biodiversitat del Mediterrani a través de la projecció telemàtica del documental “Patches” el 15 de juliol, cita a la qual succeirà una trobada amb el divulgador mediambiental Batiste Miguel i Álvaro Olavarria. A la fi d’aqueixa mateixa setmana, la web de la institució acollirà una conferència en directe sobre les ‘Missions internacionals de la Policia Nacional’, impartida pel comissari Cap Provincial d’Alacant, Ignacio de l’Olmo, i l’inspector Germán Cabaco.

El cinema i la fotografia també es donen cita en la ‘Connexió en directe’ de la institució durant juliol, a través d’una trobada amb la guionista i directora de cinema Helena Taberna, el dia 20 en el marc de «Dones i el Mediterrani», així com una cita amb el fotoperiodista Gervasio Sánchez, Premi Nacional de Fotografia, el dimecres 22 de juliol. A més, el divendres 31, el crític cinematogràfic Luis López Belda impartirà una sessió que versarà sobre les «Novetats del cinema Mediterrani».

Així mateix, la institució diplomàtica serà present en la VI Trobada Internacional dels Artistes de la Kasbah, a través de ‘Converses sobre art contemporani àrab i marroquí en el context internacional’ en un debat que comptarà amb la participació de l’artista plàstic i professor d’Art en la Universitat Mohamed V de Rabat, Nourdine Tabbai, i la doctora en Història de l’Art, Natalia Molinos, el pròxim 27 de juliol.

D’altra banda, el doctor Pedro García i la psicòloga Úrsula Perona tractaran ‘L’estil de vida mediterrani i el benestar psicològic’ el dia 24 en el cicle “Consells mediterranis”, mentre que “Dones en gastronomía” farà un repàs per la cuina tradicional del Mediterrani sobre ‘El rebost i la dona’, amb la participació de la directora tècnica d’Almàsseres de la Subbética, Nuria Yáñez, al costat del crític, cuiner i directiu de Salaons Ànima Marina, Toni Pérez.

Casa Mediterráneo recorda que totes les activitats començaran a les 19.00 hores amb accés lliure i gratuït a través de les seues xarxes socials oficials i el seu web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació telemàtica de maig.