Aquest vens el IAC Juan Gil-Albert va acollir la interessant Taula redona «Art i vida quotidiana» organitzada per TALENTINC Art Inclusiu i Comunitari per a celebrar el Dia Internacional de l’Art.

L’objectiu era posar en valor la rellevància que té qualsevol manifestació artística en la nostra vida quotidiana i la influència que exerceix en el cervell, la salut i el nostre procés socialitzador més enllà del que percebem de manera conscient.

La taula va ser presentada per Juan Luis Aparicio Salguero, educador social, director d’Escena i Dramatúrgia i moderada Elisabet Ibáñez, artista multidisciplinari d’Arts Plàstiques, tots dos directius de TALENTIC.

Les àrees abordades en el debat van ser:

1 – Art en els mons que envolten la nostra vida.

L’art trau a la llum una mirada diferent del quotidià. Mostrar els extraordinaris regnes del molt gran que ens envolta i el molt xicotet que ens forma.

Luis Miguel Gutiérrez Pérez, Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular. Artista plàstic i astrònom amateur.

2 – La poesia del quotidià.

Posant una altra mirada sobre les coses que ens envolten diàriament es pot descobrir una realitat diferent que fins llavors no havíem percebut.

Trycia Chemin, Traductora i intèrpret d’idiomes francés/espanyol. Escriptora en prosa poètica i cantautora.

3 – Arquitectura que transforma la nostra vida.

L’arquitectura a les nostres ciutats condiciona la nostra forma de vida. Hem d’adaptar-nos a l’arquitectura que ens envolta?, o l’arquitectura s’adapta a les nostres necessitats?

Andrea Banegas, arquitecta i creadora visual