En perfecta simbiosi de diferents disciplines artístiques, el Museu a l’aire lliure al Campello, “MAAEELEC” va inaugurar aquest dimarts una nova edició en la qual han col·laborat centenars de voluntaris per a donar forma a diversos murals pintats sobre elements urbans abans degradats, que ja llueixen creacions d’art abstracte impactants que conviden a la reflexió.

Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de Serveis, amb la qual participa per a la seua projecció el departament de Turisme. Els regidors de totes dues àrees, Juliol Oca (Cs) i Marisa Navarro (PP), han inaugurat hui aquestes instal·lacions artístiques (que romandran de manera permanent en els espais ocupats), juntament amb altres autoritats locals, entre elles l’alcaldessa en funcions Lourdes Llopis (PP).

Murs, murets, casetes, tanques, estructures d’eixides de fums i fins al sòl serveixen de suport per a aquestes instal·lacions artístiques, elaborades amb pintura reciclada. Al costat d’aqueixes obres sempre figura una llegenda, un poema o un pensament de cèlebres personatges mundialment coneguts, com la Mare teresa de Calcuta o el poeta Rafael Alberti.

L’actuació se circumscriu a la campanya de conscienciació de neteja d’espais públics d’FCC, concessionària del servei, que s’ha encarregat de restaurar els murs, murets i altres estructures en mal estat, de manera que els voluntaris s’enfrontaven a un espai en blanc on donar curs a la seua imaginació i dots artístics.

El resultat és una ruta de pintura abstracta de carrer que després de tres edicions ja situa al Campello com a referent d’aquesta mena d’iniciatives d’art urbà. L’Ajuntament ja ha rebut sol·licituds de col·legis de tota la comarca per a realitzar visites guiades. La signa “Comando Margarita” s’ha encarregat de donar forma a la proposta, que qualifica de “un bon exemple de treball col·lectiu, en el qual han participat tant xiquets com majors del municipi”.

Els llocs que acullen aquestes pintures són la Plaça del Carmen, Avinguda d’Alcoi, carrer Alcalde Vicente Boix, carrer Murillo (en Muchavista), i Fabraquer, en el vial Sub-4. Tots els espais abans degradats s’han convertit en coloristes murals, on el visitant disposa de cartelleria que explica cadascuna de les actuacions, amb codi QR per a accedir a major informació.