El president de l’Associació, Fernando Gomis, ha expressat la seua tristesa per la difícil decisió adoptada, indicant que “els motius per a haver pres aquesta decisió són múltiples, però, sobretot, han pesat les grans dificultats a l’hora d’organitzar aquest esdeveniment multitudinari amb les condicions de seguretat que es precisen en aquests moments”. Gomis ha afegit que “també ens condicionen les limitacions d’aforament, la impossibilitat de realitzar concerts i les actuacions en off pels racons del barri antic”.

Per part seua, el regidor de Cultura, Fernando Portillo, també ha expressat la seua “pesar” per la decisió, destacant que “com sempre hem fet, els donem suport en tot i, per descomptat, també en aquesta decisió. Sabem el difícil que ha sigut, però és cert que són temps de prudència, responsabilitat i d’anteposar la salut dels nostres veïns a qualsevol altra cosa”.

Malgrat la decisió adoptada, Doble13 continua pintant “a la gorra” el mural de grans dimensions en la paret de l’edifici de telefònica (escaira carrer Eixit del Guirney amb carrer Nord, enfront de la pineda de Villaplana) previst per a aquesta edició. Un mural que, segons Gomis, “representa el futur que no volem, titulat COL·LAPSE, i el futur que sí que volem, part denominada ESPERANZA”. Ha afegit que “és molt significat que aquest mur s’estiga pintant precisament ara, quan el nostre sistema de vida està col·lapsant. Esperem que quan s’acabe de pintar, l’esperança estiga entrant de nou en les nostres vides”.

L’organització de ARTenBITRIR ha aprofitat per a manar ànims i agrair el suport de col·laboradors, patrocinadors, voluntaris, artistes, artesans i veïns i veïnes de la comarca que any rere any s’acosta a Petrer per a gaudir de l’art al carrer.