El MUA i l’Associació de Modelisme Ferroviari El Trenet han inaugurat aquest matí la mostra «Alacant i el seu tren», la primera exposició d’aquesta associació alacantina que es podrà veure fins al pròxim 28 de juliol. La mostra inclou una representació a escala 1/160 de la ciutat d’Alacant, «una mirada en el temps» com diuen els organitzadors, que inclou la Comandància de la Marina, el Cine d’Estiu, l’antiga fàbrica de gas d’Alacant o l’estació de Madrid en el seu estat original.
Alacant, per la seua posició estratègica, sempre ha sigut una finestra d’oportunitats amb el Mediterrani. De fet, va ser el primer punt de connexió fèrria amb Madrid el 1858, gràcies a l’obstinació de la societat alacantina que, al costat del projecte de José de Salamanca i la Companyia de Ferrocarrils d’Alacant a Almansa (més tard MZA), van fer possible que la reina Isabel II estiguera en el viatge inaugural del 26 de maig de 1858.
El recorregut expositiu recorre aquests 160 anys, des del Tren Botijo al Tren Correu, passant pels expressos dels anys setanta de la Companyia dels Wagons and Lits, el Talgo per via electrificada quan acabaven els vuitanta, l’Euromed que connecta Alacant i Barcelona i, en ple segle XXI, el primer tren d’AVE. Des de l’associació El Trenet afirmen que «tampoc hem descuidat els ferrocarrils de via estreta. El TRAM ha sigut una aposta encertada per part de Ferrocarrils de la Generalitat. Aquesta exposició, per mitjà de mòduls a escala N (1/160), vol representar aquest passat, aquest present, per a no oblidar mai d’on venim».
La mostra posarà en circulació maquetes de trens en l’exposició en els següents horaris:

DILLUNS 8 – 15 – 22 (JULIOL) – Des de les 18.00 hores fins a les 19.30 hores

DIMECRES 3 – 10 – 17 – 24 (JULIOL) – Des de les 18.00 hores fins a les 19.30 hores

DIVENDRES 5 – 12 – 19 – 26 (JULIOL) – Des de les 18.00 hores fins a les 19:30.