La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, va obrir el dia 15 de desembre el termini per a la convocatòria _Ex destinada a músics, artistes sonors, transmèdia, etc.
Els objectius d’aquest programa s’emmarquen en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat EDUSI Alacant – Àrea Les Cigarreras, en la línia d’actuació 8 sobre recuperació econòmica de l’àrea, i en la seua operació Impulsacultura mostrant la transversalitat en les diferents línies d’actuació que es contemplen amb l’objectiu de crear, investigar, experimentar, produir i desenvolupar projectes creatius, a més de fer costat als artistes durant totes les fases del procés.

NORMALITZAR I DONAR VISIBILITAT A PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES EXPERIMENTALS
_Ex és una proposta de residències artístiques que pretén ampliar el marc d’aquesta mena de comissariats a àmbits més experimentals, tangencials i menys populars, amb l’objectiu de normalitzar i donar visibilitat a artistes o pràctiques artístiques experimentals que transiten entre la música, l’art sonor, l’art digital o la tecnologia.

CREACIÓ D’UNA OBRA O PEÇA PER A SER EXHIBIDA EN DIRECTE
_Ex té com a objectiu principal crear un espai de creació i experimentació sonora estable a partir d’una primera edició que ofereix quatre residències per a creadors i creadores de projectes de música experimental, electrònica i/o directe audiovisual interactiu, reactiu o transmèdia, la fi última del qual siga la producció d’una obra o peça per a ser exhibida i vista en directe sobre un escenari.

QUATRE RESIDÈNCIES SIMULTÀNIES A temps complet
Els interessats podran optar a dues residències de sis setmanes, i dues residències de tres setmanes en el Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant, oferint-se així un total de quatre residències, totes elles a temps complet.
Els períodes i duració de les residències s’estableixen de la següent
manera:
-2 residències de 3 setmanes
(del 24 abril al 12 maig de 2023 – del 15 maig al 2 juny de 2023)
-2 residències de 6 setmanes
(del 24 abril al 2 juny de 2023)
Presentació pública de projectes: 10 de juny

_EX DAY
Les residències finalitzaran el referit 10 de juny amb un _Ex Day, que consistirà en un dia de presentació dels projectes. Tindrà format de festival i consistirà en una presentació pública amb el suport de tot l’equip tècnic, de producció i difusió de l’organització.

_EX BOOKING
A més, una vegada finalitzades les residències i la presentació en el _Ex Day,
tots els projectes tindran un seguiment d’un any per part de l’equip tutor, amb l’objectiu que aquests projectes puguen arribar a ser contractats per festivals, sales de concerts, clubs, museus o sales d’art.

OBERT EL TERMINI PER A LA PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS
El termini de presentació es va obrir el 15 de desembre de 2022 i finalitzarà el 16 de gener de 2023.
Les bases i el formulari de sol·licitud estaran disponible en la web https://concual.es de la Regidoria de Cultura.
Davant qualsevol dubte podran contactar via correu electrònic amb info@ensolab.es.
http://ex-res.com/