L’alcalde, Luis Barcala, i el regidor de Cultura, Antonio Manresa, han visitat aquest dilluns el Museu d’Art Contemporani de la ciutat MACA per a supervisar els treballs de desembalatge i documentació de les obres donades pels col·leccionistes Michael Jenkins i Javir Romero, que ja han arribat a Alacant procedents de Nova York. Per a Barcala, “és una donació espectacular i una oportunitat única la de poder admirar i sentir aquesta col·lecció de 291 obres, de les quals ja tenim a Alacant 255”.

El primer edil ha destacat la “excepcional aportació” que suposa per al patrimoni de la ciutat l’arribada al MACA “d’una mostra tan variada i, al mateix temps, tan rica de l’art contemporani”. «És una col·lecció extraordinària i d’un immens valor perquè inclou una gran varietat de llenguatges i artistes contemporanis”, ha afegit Barcala.

La col·lecció que Jenkins i Romero han donat al MACA consta de 291 obres amb peces d’artistes com Andy Warhol, Jeffrey Gibson, Takashi Murakami, Louise Bourgeois, Katharina Fritsch, Martin Parr i Bruce Nauman, entre altres. Moltes d’elles no han sigut exposades mai a Espanya i en conjunt la donació està valorada en dos milions d’euros.

Primera mostra amb unes 70 obres

El personal del MACA intensifica aquests dies les tasques de desembalatge, revisat de les obres i documentació de les peces. La previsió de l’àrea municipal de Cultura és la de realitzar la primera exposició al públic a la fi del mes que ve amb una selecció inicial de 70 obres.

La importància d’aquesta col·lecció resideix en l’àmplia representació d’artistes contemporanis. Són 155 artistes internacionals, nacionals i locals, el 40% d’ells dones i amb una destacada representació d’artistes afroamericans. I mescla també la presència de creadors consolidats amb artistes emergents.

Així mateix, en el pla artístic es poden trobar dibuix, escultura, pintura, obra gràfica, fotografia, instal·lació, llibre d’artista o vídeo, per la qual cosa ofereix una completa visió dels diferents llenguatges contemporanis.