El curtmetratge “Beautiful Boy” de Fran X. Rodríguez ha sigut el més votat pels espectadors del VII Festival de Curts de La Nucia – CortoEspaña que enguany es va celebrar en format online. Aquest Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña ha tingut 647 espectadors que de manera online van veure els curts a concurs. La Regidoria de Cultura, Auditori de la Mediterrània i CortoEspaña han organitzat aquest Festival que aquest any permés visionar els curts a concurs “des de casa” sense projeccions presencials, amb un increment d’un 19% d’espectadors respecte a l’edició anterior.

A través d’una plataforma digital exclusiva per al Festival s’han oferit 10 curts per al seu visionat online. Es tracta de 10 curts que atresoren 17 Premis Fugaç en l’edició de 2020, a més d’altres premis en altres festivals. Els Premis Fugaç van ser creats en 2017 per CortoEspaña com a suport a la producció i creació espanyola de curtmetratges i són considerats com els Goya per als curts.

L’any vinent 2021 el VIII Festival de Curts de La Nucia previsiblement tornarà a ser presencial, encara que donada el bon acolliment en la seua primera experiència online, podria oferir part dels seus continguts també en format online.

647 espectadors “des de casa”

El VII Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña ha tingut en aquesta edició 647 espectadors. Enguany el festival s’ha celebrat en format online del 19 de novembre a l’1 de desembre. Els afeccionats als curtmetratges i el cinema en general van poder gaudir de 10 fantàstics curtmetratges “des de casa”, de manera gratuïta i han votat en la designació del guanyador del “VII Festival de Curts de La Nucia”, amb el seu vot telemàtic. Enguany no han hagut projeccions presencials i les votacions també s’han realitzat de manera online.

Encara que el format del Festival de Curts de La Nucia ha sigut diferent en la setena edició, exclusivament online, el nombre d’espectadors representa un increment respecte al de l’any passat: 647 espectadors. Aquesta xifra ha suposat un increment del 19% respecte a l’edició presencial de 2019 que va tindre 520 espectadors.

“Beautiful boy”

El Premi del Público del VII Festival de Curts de La Nucia, organitzat per la Regidoria de Cultura i CortoEspaña, ha sigut per al curt «Beautiful Boy» dirigit per Fran X. Rodríguez amb guió del mateix Fran X. Rodríguez i Marcos Nine. Aquest premi ha sigut atorgat mitjançant les votacions d’espectadors del VII Festival de Curts de La Nucia.

«Beautiful Boy» és un curt de producció gallega que a Galícia s’ha titulat «Neno Bonic» i com explicava el seu director Fran X. Rodríguez és una comèdia negra en la qual «un xiquet de 37 anys, sense ofici ni benefici, i obsessionat pel col·leccionisme, decideix desaparéixer per a així completar la que serà la seua última col·lecció». Amb aquest curt, amb el Premi al Millor Muntatge en els Premis Fugaç, Fran X. Rodríguez espera que els espectadors es distraguen i «obliden durant un quart d’hora tot el que està passant ací fóra».

«Beautiful Boy» està interpretat en gallec amb subtítols en castellà i el seu director resumeix en una frase el que transcendeix del curt: «Si alguna cosa pot eixir malament, eixirà pitjor. En aquest curt riem de la fatalitat».

10 curts a concurs

Els 10 curts del VII Festival de Curts de La Nucia han oferit als espectadors una gran varietat de gèneres i estils creatius, originalitat i força narrativa, des de l’animació, a la comèdia, el drama, el documental, el terror o la comèdia negra com és el cas de «Beautiful Boy» que aconsegueix, amb les votacions dels espectadors, el Premi del Público del Festival. Els deu curtmetratges seleccionats tenen una àmplia trajectòria nacional i internacional a la seua esquena.

Els 10 curtmetratges a concurs del Festival de Curtmetratges de La Nucia 2020 són: “Xiao Xian” (17’) del director Jiajie Yu Yan (4 premis Fugaç 2020), “A la cara” (13’) de Javier Marco (3 Premis Fugaç 2020), “El gran Corelli” (7’) d’Abel Carbajal, curtmetratge d’animació (1 Premi Fugaç 2020), “Un cotxe qualsevol” (13’) de David P. Sañudo, “El monstre invisible” (29’) de Javier Fesser i Guillermo Fesser (2 Premis Fugaç), “Maras” (23’) de Salvador Calvo (2 Premis Fugaç), “Polter” (11’) d’Álvaro Vicario (1 Premi Fugaç), “L’infern” (23’) de Raúl de la Font, curtmetratge documental (1 Premi Fugaç), “A little taste” (5’) de Víctor Catalá (1 Premi Fugaç), “Beautiful boy” (13’) de Fran X. Rodríguez (1 Premi Fugaç).

CortoEspaña a La Nucia

CortoEspaña participa, organitza i col·labora en més de 150 festivals de curtmetratges i cicles temàtics en tota Espanya, un dels quals se celebra a La Nucia des de 2014. L’objectiu d’aquest Festival de Curts de La Nucia es fer arribar el cinema i el món dels joves creadors de curtmetratges als espectadors de La Nucia, la Marina Baixa i la Costa Blanca, principalment.

L’any vinent 2021 el VIII Festival de Curts de La Nucia tornarà a ser presencial, previsiblement, i donada el bon acolliment en la seua primera experiència online, podria oferir part dels seus continguts també en online.