Aquest pròxim dimecres 21 d’abril continuarà, a les 19.15 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola, el VI Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

La declaració de l’estat d’Alarma el 14 de març de l’any passat va obligar a cancel·lar part de l’IV Cicle de les “Trobades”, que es van reprendre en un espai diferent a causa de les condicions imposades per les autoritats sanitàries.

El cicle, coordinat igual que els cinc anteriors celebrats en 2018, 2019, i hivern i tardor de 2020, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta sessió recitarà Begoña Abellán Rodes, nascuda a Alacant en 1976. És fundadora de “El mundo de Cal·líope”, una associació cultural dedicada al teatre, recitals de poesia, performances i tallers per a públic infantil i adult. Ha dirigit i escrit nombrosos espectacles i col·laborat en diversos programes de ràdio i revistes culturals dedicats a la poesia.

Ha publicat la plaquette “Morir para vivir” (2014) com a part de l’antologia “El mundo en un verso”, i en 2017 “La ventana que dibujo”, un poemari escrit i il·lustrat per ella mateixa, al qual li acompanya una “performance” de bio-dansa.

Actualment està immersa en diversos projectes entre els quals podem destacar: ““Llorar diciendo mi nombre”” (obra teatral basada en els poemaris de Federico García Lorca “Poeta a Nova York” i “Sonetos del amor oscuro”) i “Metamorfosis” (exposició de poemes i dibuixos que plasmen, en un acte d’introspecció, el procés d’evolució interior de la dona).

A causa de les restriccions sanitàries, l’aforament és limitat i cal inscriure’s amb antelació en el telèfon de la Biblioteca (96 530 28 91).