La Regidoria de Benestar Social i Igualtat ha organitzat de cara als mesos de març i abril un taller que, sota el títol ‘Dones creant història’, pretén donar visibilitat a totes aquelles dones que han lluitat per un espai en el món i que, gràcies als seus assoliments, en l’actualitat podem comptar amb grans obres literàries i artístiques, invents i assoliments científics, així com drets i llibertats.

La regidora de l’àrea, Fabiana Ibarra, ha explicat que “l’objectiu general del taller és visibilitzar i donar a conéixer els fets importants realitzats per dones al llarg de la història”. Així, es pretén trencar amb l’associació que qualsevol fet important i significatiu al llarg de la història ha sigut obra d’un home, al mateix temps que s’eliminen estereotips de gènere i s’estableixen les bases per a una societat més igualitària.

L’activitat es desenvoluparà en els diferents centres escolars de la localitat al llarg dels mesos de març i abril. Està dirigida a l’alumnat dels centres educatius del municipi de 1r de primària, amb unes edats compreses entre els 6 i els 7 anys.

Ibarra ha manifestat que “a aqueixa edat els xiquets i xiquetes comencen a tindre inquietuds sobre el món que els envolta, així com a identificar les bases dels valors i estereotips que formaran la seua identitat, per la qual cosa creiem que és important treballar des d’una edat primerenca en la igualtat de gèneres”. Per a això, es realitzaran activitats lúdic-educatives on l’alumnat podrà implicar-se i aprendre d’una manera divertida.