La Regidoria de Blenestar Social de l’Ajuntament de Torrevella ha programat per a divendres que ve, 23 de setembre, a les 20.00 hores, en el Centre Cultural Verge del Carmen, l’obra de teatre «SEGAREMOS ORTIGAS CON LOS TACONES» una reflexió sobre la prostitució, la dona i el masclisme. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.
L’obra tracta la història de quatre dones, personatges arraconats a la vora d’una carretera: les seues esperances, somnis, impotència, ràbia… Una història que es desenvolupa en el seu lloc de treball, la carretera, rotonda, camí que des de la finestreta del nostre cotxe hem pogut veure alguna vegada. Amb aquesta obra de teatre posem en acció i visibilitzem una part de la societat que sol ser invisible.
El tràfic de persones amb finalitats d’explotació de qualsevol tipus (sexual, laboral…) és un delicte, una violació dels drets humans. Les víctimes poden ser dones, homes, xiquets, xiquetes… havent-se convertit en el que s’ha denominat l’esclavitud del segle XXI. Les mates solen ser persones vulnerables, en condicions físiques, socials, econòmiques, acostumades a la discriminació, que tenen poques possibilitats d’oposar resistència abans l’explotació i violència que pateixen.
Dins del tràfic sexual la majoria de les víctimes són dones (67%) o xiquetes (25%), segons l’ONU. Els homes representen un (5%) i els xiquets homes, un (3%). Les dones i xiquetes suposen 9 de víctimes majoritàries cada 10 víctimes de tràfic sexual.