Benidorm commemora el Dia Internacional del Llibre amb la Lectura Pública ininterrompuda del Quixot, un esdeveniment que se celebra als jardins de l’Hort de Còlon, amb l’organització de les regidories de Patrimoni Històric i Cultura, i la col·laboració de l’Associació Cleben i Afratex. En la lectura de l’obra cervantina participen membres de la Corporació Municipal i totes aquelles persones que vulguen voluntàriament sumar-se a aquesta commemoració.

En aquesta ocasió, han participat en la lectura del Quixot l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, la regidor de Cultura, Ana Pellicer i altres membres de la corporació municipal, així com lectors voluntaris.

Enguany s’ha realitzat per primera vegada una iniciativa que va més enllà de l’àmbit de la biblioteca acostant la cultura als comerços locals amb l’objectiu de commemorar l’efemèride. Finalment, han col·laborat 25 comerços en aquest projecte i s’han entregat prop de 700 exemplars superant les expectatives inicials.

Una altra de les activitats commemoratives per al Dia Internacional del Llibre a Benidorm és la celebració d’una activitat d’animació a la lectura per als més xicotets que va tindre lloc a la Biblioteca Central a càrrec de la Companyia Conta3 amb el títol “Les aventures del Quixot: espectacle interactiu” en el qual els xiquets i xiquetes van participar en diferents passatges de l’obra universal de Cervantes.