Més de 7.600 persones han visitat ja en el Museu Boca Calvari l’exposició que recull una primera selecció de l’ingent patrimoni llegat a Benidorm per la col·leccionista francesa Cristina Boissiè Charpentier. La regidor de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha indicat que “aquesta mostra ha despertat l’interés de residents i turistes en exhibir peces, llibres, mobles i obres pictòriques que ajuden a dibuixar i repassar la història, etnografia i cultura europees dels últims quatre segles”.

Pellicer ha recordat que “aquesta exposició estarà oberta fins al pròxim 20 de gener, per la qual cosa la ciutadania encara disposa d’una mica més d’una setmana per a acostar-se al Museu Boca Calvari i gaudir o redescobrir aquesta mostra, que és fruit de tota una vida, la de Cristina Boissiè, dedicada a l’art i al col·leccionisme”.

En la planta baixa del museu s’exhibeixen alguns dels mobles més emblemàtics de la col·lecció de Cristina Boissiè entre els quals es troben un moble de sagristia, un cabecero confeccionat a partir d’un retaule religiós del segle XVIII, així com la fantàstica col·lecció de rellotges de mà. En les dues plantes superiors s’han disposat vitrines temàtiques amb jocs infantils, ceràmiques i taulells dels segles XVII al XIX, utensilis de cuina, vestimentes centenàries, peces decoratives, mobles propis de l’exercici professional de la medicina o la joieria, instruments musicals, objectes vinculats a la condícia i cura personal, eines de fusteria o treball agrícola, i alguns dels exemplars més antics de la biblioteca llegada.

La regidor ha agraït una vegada més a Cristina Boissiè “la seua generositat amb Benidorm, ja que són milers les peces que ha donat a l’Ajuntament, totes elles en un estat de conservació immillorable i que a poc a poc anirem mostrant en successives exposicions”.

La donació està conformada per tota la biblioteca familiar de Cristina Boissiè, el seu patrimoni i de decoració, així com la col·lecció d’olis i dibuixos del seu marit, el pintor sevillà Francisco Díaz, una part dels quals s’exhibeixen en l’exposició actual.

Des de la seua inauguració, l’exposició ha rebut una mitjana d’una mica més de 360 visitants diaris, si bé els dies 16 i 30 de desembre pràcticament es va duplicar el públic.

L’exposició podrà visitar-se fins al pròxim 20 de gener en l’horari habitual del museu, de dimarts a diumenge de 10.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores.