Més de 7.600 persones han visitat la mostra a Benidorm que recull part del patrimoni llegat per la col·leccionista francesa Cristina Boissiè

Més de 7.600 persones han visitat la mostra a Benidorm que recull part del patrimoni llegat per la col·leccionista francesa Cristina Boissiè

Més de 7.600 persones han visitat ja en el Museu Boca Calvari l’exposició que recull una primera selecció de l’ingent patrimoni llegat a Benidorm per la col·leccionista francesa Cristina Boissiè Charpentier. La regidor de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha indicat que “aquesta mostra ha despertat l’interés de residents i turistes en exhibir peces, llibres, mobles i obres pictòriques que ajuden a dibuixar i repassar la història, etnografia i cultura europees dels últims quatre segles”.

Pellicer ha recordat que “aquesta exposició estarà oberta fins al pròxim 20 de gener, per la qual cosa la ciutadania encara disposa d’una mica més d’una setmana per a acostar-se al Museu Boca Calvari i gaudir o redescobrir aquesta mostra, que és fruit de tota una vida, la de Cristina Boissiè, dedicada a l’art i al col·leccionisme”.

En la planta baixa del museu s’exhibeixen alguns dels mobles més emblemàtics de la col·lecció de Cristina Boissiè entre els quals es troben un moble de sagristia, un cabecero confeccionat a partir d’un retaule religiós del segle XVIII, així com la fantàstica col·lecció de rellotges de mà. En les dues plantes superiors s’han disposat vitrines temàtiques amb jocs infantils, ceràmiques i taulells dels segles XVII al XIX, utensilis de cuina, vestimentes centenàries, peces decoratives, mobles propis de l’exercici professional de la medicina o la joieria, instruments musicals, objectes vinculats a la condícia i cura personal, eines de fusteria o treball agrícola, i alguns dels exemplars més antics de la biblioteca llegada.

La regidor ha agraït una vegada més a Cristina Boissiè “la seua generositat amb Benidorm, ja que són milers les peces que ha donat a l’Ajuntament, totes elles en un estat de conservació immillorable i que a poc a poc anirem mostrant en successives exposicions”.

La donació està conformada per tota la biblioteca familiar de Cristina Boissiè, el seu patrimoni i de decoració, així com la col·lecció d’olis i dibuixos del seu marit, el pintor sevillà Francisco Díaz, una part dels quals s’exhibeixen en l’exposició actual.

Des de la seua inauguració, l’exposició ha rebut una mitjana d’una mica més de 360 visitants diaris, si bé els dies 16 i 30 de desembre pràcticament es va duplicar el públic.

L’exposició podrà visitar-se fins al pròxim 20 de gener en l’horari habitual del museu, de dimarts a diumenge de 10.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X