A Benidorm s’ha presentat la novena edició del Benidorm Gastronòmic, un esdeveniment culinari que organitza la Regidoria de Turisme al costat de l’Associació de Bars Restaurants i Cafeteries (Abreca-Cobreca).

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, qui també ostenta les competències en Turisme, ha donat la benvinguda al Benidorm Gastronòmic d’enguany, en un acte que ha reunit representants de diferents grups municipals, restauradors, mitjans de comunicació que ha servit per a acomiadar al padrí de l’edició de 2018, Antonio Barco i donar la benvinguda a la padrina d’enguany, càrrec que ha recaigut en la responsable dels establiments Mal Pas i La Senyoria, Trini Mas.

En la seua intervenció, Toni Pérez ha agraït a Antonio Barco el treball realitzat al Benidorm Gastronòmic com a “mestre de mestres” i “formador de formadors” després del seu pas pel CdT. Del seu paper com a padrí, l’alcalde ha assenyalat que “ha sigut una alegria per a l’esperit i també per als nostres paladars”. L’alcalde també ha saludat a la primera padrina del Benidorm Gastronòmic en els seus nou anys d’història. De Trini Mes ha destacat la seua iniciativa emprenedora amb dos establiments “de referència” que han permés “que degustem aqueixos sabors que molts teníem en la memòria i uns altres desconeixien”.

L’alcalde ha mostrat tot el seu suport a les noves Jornades de la Tonyina, producte “que té en la història de la nostra ciutat un protagonisme especial” i ha apostat per traslladar “la cuina de les nostres llars” a la restauració d’elit. “Continuar innovant –ha subratllat-, continuar oferint a tothom el millor de la nostra gastronomia sabent que la gastronomia és un valor fonamental de la nostra oferta turística”.

Benidorm, referent gastronòmic

El president de Abreca-Cobreca, Javier del Castell ha incidit que “cada any les nostres jornades són una mica més fortes” gràcies a la incorporació de nous restauradors i establiments. Del Castell també s’ha referit a la presència de Benidorm en la recent Fira Gastronòmica d’Alacant “amb estand propi”, la qual cosa situa a la ciutat com un referent de la millor cuina.

Per part seua, l’Antonio Barco s’ha acomiadat del Benidorm Gastronòmic destacant les ganes que ha viscut “de voler complaure als clients”, la qual cosa li ha alegrat perquè. “Veig –ha dit- que lluiteu per aquest poble, que és el nostre poble, el màxim possible”. Finalment, l’acabada de nomenar padrina, Trini Mas, ha agraït el que hagen pensat en ella i s’ha definit com “una més” de les apassionades per la gastronomia de Benidorm encara que siga “una mica l’oblidada de la província d’Alacant”. Per això ha animat als establiments a participar i a veïns i visitants a gaudir dels esdeveniments que començaran dissabte que ve amb les Jornades de la Cullera.

El Benidorm Gastronòmic reuneix a destacats restauradors al costat d’una selecció dels millors productes autòctons a través de quatre propostes: les VIII Jornades de la Cullera, del 2 al 10 de març; les I Jornades de la Tonyina, novetat d’aquesta edició, del 4 al 12 de maig; l’IX Concurs de Tapes i Pinchos, del 15 al 23 de juny; i les VIII Jornades dels Arrossos de la Terra, que tindran lloc del 19 al 27 d’octubre.