El ‘Benidorm Gastronòmic’ celebrarà del 12 a l’11 de maig les terceres Jornades de la Tonyina, la segona activitat del calendari gastronòmic d’esdeveniments locals que organitza l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Benidorm, Abreca, al costat de l’Ajuntament de Benidorm.
En la presentació, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez ha destacat la idoneïtat de la cita i les dates d’aquesta, “quan la tonyina porta entrant unes setmanes en el mediterrani i és més saborós” i la “intensa i íntima relació que Benidorm ha tingut sempre amb l’almadrava i la tonyina”, on encara perduren en la memòria les sagues de almadraberos d’aquesta ciutat.
Pérez va recordar que la Carta Pobla (1325) ja fa referència a ‘la piscaria d’Albalat’, “antecedents de les modernes almadraves”, assenyalant que “la història de Benidorm no pot entendre’s sense la tonyina”.
L’aposta ara va dir, “és l’excel·lència gastronòmica”, felicitant per l’augment del nombre d’establiments inscrits per a les jornades, tretze, als quals va agrair “l’esforç per posar la gastronomia en valor i com a atractiu turístic”.
Va recordar Pérez l’atractiu del ‘ronqueo’ de la tonyina “i la possibilitat de les peces que conformen l’univers gastronòmic que s’ofereix a partir de la tonyina i per part de Abreca, el seu president va assenyalar que els restaurants inscrits oferiran des de tapes a plats i menús degustació.
L’alcalde, Toni Pérez, ha felicitat el president de Abreca, Javier del Castell per l’organització, ha agraït el treball de la Regidoria de Turisme, el suport del padrí del Benidorm Gastronòmic Manuel Martínez i la participació de signatura subministradora de la tonyina roja d’almadrava, Fonts, el director comercial de les quals Isaac Hermo s’ha desplaçat a Benidorm per a l’ocasió.
Els establiments participants són: Restaurant Belvedere, Edén Restaurant, Cerveseria La Fonda, Marisquería El Port, Restaurant L’Esturió, La Arrocería de la Clotxinera, La Brasería i La Tapería Aurrerá, La Cava Aragonesa, Restaurant Malaspina, Restaurant Molta Pasta, Restaurant Pinocchio Platja i Restaurant Vinoteca Wine On.