Per segon any consecutiu, les Regidories de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament de Benidorm han dissenyat una exposició amb els cartells sobre violència de gènere elaborats pels alumnes de 2n de Batxillerat Artístic de l’IES Pere Mª Orts i Bosch per a conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta xacra social. Una exposició que, en aquesta ocasió, també arribarà als carrers de Benidorm, en exhibir-se les obres en l’Espai d’Art Els Coscolls i també en els ‘muppis’ instal·lats en les principals vies de la ciutat.

Així ho han destacat l’alcalde, Toni Pérez, i les regidores de Cultura i Igualtat, Ana Pellicer i Paquita Ripoll, durant la inauguració de la mostra en l’Espai d’Art de l’Ajuntament, en la qual també han participat membres de la corporació municipal; el director de l’IES Pere Mª Orts i Bosch, Antonio García; el professor del centre Ginés Lloret; i els alumnes de Batxillerat Artístic que han confeccionat els cartells. En total, componen la mostra 27 cartells dissenyats per 24 alumnes.

L’alcalde ha explicat que amb aquesta exposició “joves molt preparats i amb una sensibilitat especial traslladen a la societat un missatge de sensibilització i ‘tolerància zero’ enfront de la violència de gènere” amb obres de “una qualitat artística magnífica”. Després d’assenyalar que aquesta mostra serveix també per a “dinamitzar l’activitat de l’IES Pere Mª Orts i Bosch”, Pérez ha manifestat que “mentre hi haja una dona maltractada, tenim una responsabilitat i una obligació: treballar junts, sobretot els joves, per a fer saber al món que Benidorm és un municipi on la violència no té cabuda”.

La regidora de Cultura ha incidit en la idoneïtat reflexionar sobre la violència de gènere “des de les edats més primerenques” i abordar possibles solucions des dels àmbits “educatiu i cultural”. Pellicer ha traslladat als alumnes “tot el suport de l’Ajuntament perquè feu visible la vostra preocupació i reflexió davant aquesta xacra”. Per part seua, l’edil d’Igualtat, ha apuntat que els estudiants “han sabut plasmar les diferents cares de la violència contra la dona amb gran creativitat”, i ha afegit que la mostra compleix la “doble funció de la prevenció i la sensibilització”.

El director de l’IES Pere Mª Orts i Bosch ha indicat que elaborar cada any una exposició sobre aquesta mateixa temàtica permetrà “veure com evoluciona la percepció” de les successives generacions d’estudiants davant la violència de gènere atesa “la tipologia dels cartells i els missatges”. El professor Ginés Lloret ha agraït a l’Ajuntament la seua implicació a “visibilitzar el treball, la creativitat i la preocupació” d’aquests joves davant una realitat que no hauria de donar-se. En aquest sentit, els alumnes han assegurat que “l’educació és el pilar bàsic per a eradicar” la violència masclista, que “està molt vigent i molt present en diferents àmbits”.