Benidorm porta al carrer la sensibilització sobre la violència de gènere amb una mostra de cartells d’alumnat de l’IES Pere Mª Orts i Bosch

Benidorm porta al carrer la sensibilització sobre la violència de gènere amb una mostra de cartells d’alumnat de l’IES Pere Mª Orts i Bosch

Per segon any consecutiu, les Regidories de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament de Benidorm han dissenyat una exposició amb els cartells sobre violència de gènere elaborats pels alumnes de 2n de Batxillerat Artístic de l’IES Pere Mª Orts i Bosch per a conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta xacra social. Una exposició que, en aquesta ocasió, també arribarà als carrers de Benidorm, en exhibir-se les obres en l’Espai d’Art Els Coscolls i també en els ‘muppis’ instal·lats en les principals vies de la ciutat.

Així ho han destacat l’alcalde, Toni Pérez, i les regidores de Cultura i Igualtat, Ana Pellicer i Paquita Ripoll, durant la inauguració de la mostra en l’Espai d’Art de l’Ajuntament, en la qual també han participat membres de la corporació municipal; el director de l’IES Pere Mª Orts i Bosch, Antonio García; el professor del centre Ginés Lloret; i els alumnes de Batxillerat Artístic que han confeccionat els cartells. En total, componen la mostra 27 cartells dissenyats per 24 alumnes.

L’alcalde ha explicat que amb aquesta exposició “joves molt preparats i amb una sensibilitat especial traslladen a la societat un missatge de sensibilització i ‘tolerància zero’ enfront de la violència de gènere” amb obres de “una qualitat artística magnífica”. Després d’assenyalar que aquesta mostra serveix també per a “dinamitzar l’activitat de l’IES Pere Mª Orts i Bosch”, Pérez ha manifestat que “mentre hi haja una dona maltractada, tenim una responsabilitat i una obligació: treballar junts, sobretot els joves, per a fer saber al món que Benidorm és un municipi on la violència no té cabuda”.

La regidora de Cultura ha incidit en la idoneïtat reflexionar sobre la violència de gènere “des de les edats més primerenques” i abordar possibles solucions des dels àmbits “educatiu i cultural”. Pellicer ha traslladat als alumnes “tot el suport de l’Ajuntament perquè feu visible la vostra preocupació i reflexió davant aquesta xacra”. Per part seua, l’edil d’Igualtat, ha apuntat que els estudiants “han sabut plasmar les diferents cares de la violència contra la dona amb gran creativitat”, i ha afegit que la mostra compleix la “doble funció de la prevenció i la sensibilització”.

El director de l’IES Pere Mª Orts i Bosch ha indicat que elaborar cada any una exposició sobre aquesta mateixa temàtica permetrà “veure com evoluciona la percepció” de les successives generacions d’estudiants davant la violència de gènere atesa “la tipologia dels cartells i els missatges”. El professor Ginés Lloret ha agraït a l’Ajuntament la seua implicació a “visibilitzar el treball, la creativitat i la preocupació” d’aquests joves davant una realitat que no hauria de donar-se. En aquest sentit, els alumnes han assegurat que “l’educació és el pilar bàsic per a eradicar” la violència masclista, que “està molt vigent i molt present en diferents àmbits”.

 

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X