L’alcalde destaca el nou “al·licient gastronòmic” i Alex Fratini, de Abreca, la “excepcional qualitat” de les tapes dels 18 establiments participants
L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i el representant de la junta directiva de Abreca, Alex Fratini, han presentat en El Torrejó la primera edició del Concurs de Tapes Benidorm Fest, que es va donar a conéixer la setmana passada en el transcurs de Fitur i que es desenvoluparà des del 27 de gener fins a l’1 de febrer.
Es tracta de la primera activitat paral·lela al certamen musical i en ella prenen part 18 establiments de la ciutat. Cadascun d’ells ha proposat una tapa, que els comensals poden consumir al preu de 2,5 euros. Per a participar del concurs, els usuaris podran votar les tapes a través de l’app GastroEventos, puntuant-les en el rang d’1 a 5 estreles. L’1 de febrer entre totes les votacions se sortejarà una entrada doble per a viure en directe la gala final del Benidorm Fest del 4 de febrer i que inclou un ‘meet and greet’ amb els artistes. El guanyador/a se comunicarà el dia 2. No obstant això, les tapes d’aquest concurs es podran demanar en els establiments fins al 5 de febrer.
Per a facilitar que el públic conega tots els detalls d’aquest I Concurs de Tapes s’ha editat un fullet de butxaca que inclou un pla de localització dels establiments participants i la seua tapa del Benidorm Fest, les instruccions de votació i les bases del certamen.
L’alcalde ha destacat que “aquest I Concurs de Tapes Benidorn Fest, així com els diferents esdeveniments que any a any conformen el Benidorm Gastronòmic, són exemple de la “proactivitat i iniciativa” del sector hostaler de Benidorm, “sempre a la cerca d’accions que donen un valor afegit a la gastronomia local, fent d’ella un producte turístic complementari potent”.
Pérez ha aprofitat per a destacar el “excepcional mes de gener” que viu Benidorm amb els partits de la selecció espanyola d’handbol de preparació per al Mundial que s’està disputant, la Copa del Món de Ciclocròs d’aquest passat cap de setmana o el Benidorm Fest “que són grans esdeveniments també per a l’hostaleria i restauració i que arriben a tota la societat i el teixit productiu”.
Toni Pérez ha afirmat que amb aquest “al·licient gastronòmic” Benidorm “incrementa la seua cadena de valor” i ha agregat que “tot el que siguem capaços d’oferir és bo per a la ciutat”. Ha animat a participar a tots els veïns i visitants “perquè la nostra ciutat està molt unida a la gastronomia”.
Els establiments participants són: Angelillo, l’Abadia, La Fonda, Esturió, Brasería Aurrerá, La Cava Aragonesa, La Marina, Tabernita del Sud, La Tapería, Els Peixos, Malaspina, Manila, Mia Social Club, Pinocchio, Pintxos Aurrerá, Taverna Andalusa, Wine On i Bar Zarzosa.
Alex Fratini, per part seua, ha ressenyat que el seu sector a Benidorm “busca diferenciar-se a través de la qualitat” i d’aquí ve que haja qualificat de “excel·lents” les tapes que han preparat cadascun dels establiments “amb un preu molt econòmic per a la qualitat que tenen”.
La presentació l’ha tancada l’alcalde, que ha apostat “per l’enorme difusió d’aquesta mena d’activitats, la qual és molt més important del que ens pensem”. Finalment ha recordat que “s’ha fet una programació perquè la ciutat viva molt el Benidorm Fest i que els que vinguen troben ací la seua felicitat, per a això la gastronomia té molt a veure”.