Torna a Alacant el Cicle de Conferències – Converses Úniques XATS, impulsades per la Direcció General de Cultura i Patrimoni. L’acte se celebrarà el dimecres 16 de novembre a les 19.30 hores en el Teatre Arniches Alacant, moderat per l’escriptor Santiago Álvarez.

 L’accés del públic és gratuït.

Oblidar és tornar a morir

Sol dir-se que ningú es va del tot mentre quedi algú que ho recordi. Aquest és el veritable sentit de la memòria: reconstruir amb nitidesa i detall els detalls del passat per a aprendre d’ells, mantenir viu els qui vam ser i, més important, els qui van ser. Som un país en permanent conflicte amb el nostre passat? Serem capaços de conjugar el tracte que la nostra memòria històrica mereix i avançar trepitjant terreny comú? D’aquestes qüestions i d’altres igual d’interessants parlarem en una xerrada apassionant.

Berna González Harbour

Berna González Harbour és premi Dashiell Hammett 2020, que concedeix la Setmana Negra de Gijón a la millor novel·la del gènere en espanyol, per la seva anterior novel·la, El somni de la raó (Destí, 2019). Creadora de la comissària Ruiz i una dels “nou novíssims” de la literatura espanyola negrocriminal segons Paco Camarasa, va ser finalista del mateix premi en 2018 amb Les llàgrimes de Claire Jones (Destí) i és premi José Estrañi 2020, premi dels llibreters de Cantàbria 2018 i membre de diversos jurats literaris. També és periodista, analista política i col·laboradora cultural. És subdirectora d’El País, on ha estat editora de Babelia i enviada especial a nombrosos països en conflicte. Condueix el programa sobre llibres “Què estàs llegint?” i participa en la tertúlia de “Ara com ara”, en la Cadena Ser. El seu últim llibre és Goya al país de les garrotades.

José Antonio Ponseti

José Antonio Ponseti és autor de diverses guies de viatges i d’un llibre sobre futbol americà. Durant deu anys ha estat redactor de Canal Plus. Va ser durant aquest període quan va adquirir gran popularitat nacional en presentar, al costat de Luis Moya, els programes especials que resumien les proves del Campionat Mundial de Ral·li. En Caragol Ràdio va ser director de programació i va dirigir i va presentar el programa Efectes Secundaris, dirigint així mateix en la Cadena SER el programa SER Aventurers i col·laborant en la “Primera Hora” dels dissabtes de Carrusel Esportiu. Ha estat copresentador al costat de Manu Carreño de Carrusel Esportiu. D’igual manera, va ser copresentador, al costat de Santi Cañizares, del mític programa de Canal Plus El Dia Després. Actualment presenta juntament amb Cañizares, Luis Moya, Fernando Albes i diversos convidats el programa De Ral·li, un resum de més d’una hora de durada de les proves del Campionat del món de Ral·li. La caixa Blava és la seva segona novel·la.

Juan Antonio Ponseti és periodista, escriptor i locutor de ràdio. Va iniciar la seva carrera en el programa Dia de diumenge (RNE) i ha col·laborat en La Vanguardia, Avui, Diari AS i Món Esportiu. Va ser director de la revista Cent Iardes i ha col·laborat amb revistes com a Automòbil, Altaïr o Imatges d’Actualitat.

Reunir grans personalitats de la cultura

XATS està reunint grans personalitats de la cultura per a conversar sobre temes d’índole social i transversal que interessin a ciutadans de tota classe. Així, els assistents podran escoltar una figura literària amb una personalitat d’un altre àmbit per a entaular un diàleg memorable. Espido Freire, Lorenzo Silva, Víctor de l’Arbre, José Carlos Somoza, i Berna González Harbour són els escriptors triats que mantindran diàlegs amb personalitats de la cultura com José Antonio Marina, Paula Bonet, José Antonio Ponseti, Javier Olivares o Teresa Arnandis.

Pla Valencià per al Foment del Llibre i la Lectura

XATS és una activitat que forma part del Pla Valencià per al Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat que desenvolupa Amundsen, empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments literaris.

Tots els actes seran d’entrada lliure fins a completar aforament, i en finalitzar cada acte, els assistents podran comprar els llibres dels convidats i portar-los-hi signats. Tota la informació es pot consultar en la web d’http://xats-conversacionesunicas.com/ i en les xarxes socials de XATS en Facebook, Instagram i Twitter.