El temps de deliberar s’ha acabat i els guanyadors autonòmics del concurs de relat curt de Coca-Cola ja saben que el seu destí és la fase final del certamen. El jurat autonòmic del certamen, integrat per crítics literaris, ha triat als millors comptadors d’històries joves del país.

En el cas de la Comunitat Valenciana, Blanca Perales Felipe, del Col·legi sant Antoni Abat de Canals (València), ha sigut triada guanyadora autonòmica mentre que Alicia Nebot Arias, de l’IES Francesc Ribalta de Castelló de la Plana, s’ha erigit guanyador de la província de Castelló i Zulema López Sánchez, del Col·legi Sant Joan Baptista dels Maristes de Dénia, la d’Alacant. En aquesta edició, 755 joves han participat en Comunitat Valenciana en les Proves Escrites celebrades el 12 i 13 de març en tot el país.

En una edició que ha tornat a trencar el rècord històric de participació del certamen, amb 13.683 participants, el jurat ha destacat l’alt nivell dels relats creats per al concurs. L’ús del llenguatge, la construcció del punt de vista, les estructures narratives, les veus autorales o el sentit del ritme han donat mostra de l’alt nivell dels relats i del talent dels joves.

I quan coneixerem als guanyadors nacionals? Els recentment seleccionats guanyadors autonòmics gaudiran a la fi de mes de l’Experiència Coca-Cola, amb activitats relacionades amb la literatura i la creativitat dissenyades exclusivament per a ells. Com a fermall final, se celebrarà la gala en la qual coneixerem els noms dels guanyadors nacionals.

60 anys sent la llar del talent jove

Els guanyadors autonòmics s’han anunciat en una gala en línia que els participants van gaudir des dels seus col·legis, compartint amb els seus companys de classe el moment de descobrir si els seus noms estaven entre els guanyadors.

La directora de la Fundació Coca-Cola, Beatriz Osuna, comentava en un missatge als participants, emfatitzant que el Concurs de Joves Talents pertany a tots els que el formen amb els seus relats. “Tant si heu compartit els vostres textos anteriorment o porteu un temps escrivint en secret, aquest concurs és el vostre lloc. El vostre talent és l’ànima d’aquest certamen”.

El Concurs de Joves Talents es troba emmarcat dins del compromís de Coca-Cola per crear experiències inoblidables per als joves. Amb cada nova edició, els joves participants sorprenen per la seua imaginació, creativitat i sinceritat i amb els seus relats ofereixen una fotografia social i cultural del nostre país i del nostre temps. Ara, el compte arrere per a conéixer als guanyadors d’aquesta 60 edició està ja en marxa.