De gener a maig de 2023, el Teatre Cervantes de Petrer acollirà un total de 17 espectacles com a part de la nova programació teatral del municipi, tal com ha presentat aquest matí el regidor de Cultura, Fernando Portillo.
Portillo ha subratllat que la nova programació “naix amb la mateixa voluntat d’aquests últims anys d’afermar l’aposta teatral i continuar convertint a Petrer en un referent a la nostra comarca quant a programació teatral, apostant per una programació variada, de moltíssima qualitat i amb uns preus bonificats molt assequibles per a l’accés de les famílies”.
El regidor també ha indicat que “hem volgut avançar la presentació d’aquesta programació perquè pensem que les entrades de molts espectacles poden ser un bon regal que realitzar en aquestes pròximes festes de Nadal”. Des d’aquest matí a les 11 del matí, gran part de les entrades ja es poden adquirir a través de la pàgina de l’Ajuntament https://petrer.es/programacion-cultural/.
La nova programació té “un pes local important, però amb una projecció de primera línia”, ha remarcat el regidor. De fet, dels 17 espectacles programats, set són espectacles de col·lectius artístics locals o tenen entre el seu elenc a artistes locals.
La nova programació del Cervantes per a 2023 arrancarà el diumenge 15 de gener, precisament, amb una actuació local, l’Estudi de dansa Dori Andreu, que posarà en escena “Aire espanyol”. També es pujarà a l’escenari del Cervantes la Companyia flamenca de Cayetana Ferrández, amb “Suite espanyola”, el 4 de febrer.
El dissabte 21 de gener, serà el moment del primer espectacle infantil-familiar dels sis que integren la programació. Serà “Pinocchio. El principi del viatge”, de la companyia Onyric Theater. El diumenge 22 de gener, “Una mica boig. El tribut a Coco”. Els espectacles infantils continuaran el 5 de febrer, quan la companyia Trencadís, porte fins a Petrer “Alicia al musical dels meravelles”, de la qual el regidor ha avançat que compta amb “una posada en escena absolutament espectacular”. També al febrer, el 19, tindrà lloc la representació de “la Màquina de contes”, de Caixa d’expressions.
Ja al març, el diumenge 12, serà el torn de “Encant”, de mans de la companyia La Barbàrie, tancant el capítol d’espectacles infantils La Troupé Malabó, amb “Das Pfeiffer”, “una mescla de clown amb música en directe amb la participació d’un altre petrerense, Quique Montoya”.
Quant als plats forts de la programació, tindran lloc el dissabte 11 de febrer, quan Carles Sans, component de Tricicle, aterre en l’escenari del Cervantes. “Encara que Tricicle ha abandonat les taules fa molt poc, els seus components continuen rodant a nivell individual”, ha indicat Portillo.
Un altre dels plats forts serà el dijous 25 de febrer, de la mà de la reconeguda i premiada actriu Blanca Portillo, que posarà en escena “Silenci”.
Els espectacles d’humor vindran de la mà de Miki Dkai, que el dijous 16 de febrer oferirà el seu monòleg “100% talent, 0% censura”; i d’un altre dels plats forts de la programació, Alex O’Dogherty, amb l’espectacle “Imbècil, mesurant les paraules”.
El diumenge 29 de gener, la companyia del Pinós Taules Teatre, sota la direcció de l’actriu i directora petrerense Begoña Tenés, posarà en escena “Les bones formes”, que compta amb la participació de l’actor local César Garijo.
“Ací t’enxampe, ací teatre” portarà fins a les taules del Cervantes dues actuacions com a part de la nova programació: el dissabte 11 de març “Amotinades” i el dissabte 20 de maig “7 anys”.
Completen la programació la volta a Petrer, després del seu periple per altres poblacions amb premis en diferents certàmens, l’obra del grup de teatre de Sense Barreres, “El crim perfecte”, el diumenge 23 d’abril. I, com a activitat emmarcada en la programació entorn del 8 de març, l’espectacle “Matriu”, de la companyia La Intensa.

PROGRAMACIÓ

Diumenge 15 gener – 18.30

Aire espanyol – Estudi de Dansa Dori Andreu

PVP: 3€ (anticipat) i 5€ (taquilla)

Dissabte 21 gener – 19.30

Pinocchio. El principi del viatge – Onyric Theater

PVP: 5€ (anticipat) i 7€ (taquilla)

Diumenge, 22 gener – 18.00

Un poco loco – Teatro Musical de España

PVP: 15€ (preu únic)

Diumenge, 29 gener – 19.00

Las buenas formas – Taules teatre

PVP: 5€ (anticipat) i 7€ (taquilla)

Dissabte, 4 febrer – 19.30

Suite espanyola – Companyia flamenca de Cayetana Ferrández

PVP: 3€ (anticipat) i 5€ (taquilla)

Diumenge, 5 febrer – 18.00

Alicia al musical dels meravelles – Trencadís

PVP: 5€ (anticipat) i 7€ (taquilla)

Dissabte, 11 febrer – 19.30

Por fin solo – Carles Sans, de Tricicle

PVP: 16€ (anticipat), 18€ (taquilla) i 12€ (Carnet Jove, Aturats, Jubilats)

Altres col·lectius: 10€ (Alumnes del Taller Municipal de Teatre i Discapacitats)

Dijous, 16 febrer – 21.30

Monòleg: Miki Dkai (100% talent, 0% censura)

PVP: 8€ (anticipat), 10€ (taquilla) i 6€ (CarnetJoven, Aturats, Jubilats)

Altres col·lectius: 6€ (Alumnes del Taller Municipal de Teatre i Discapacitats)

Diumenge, 19 febrer – 18.00

La máquina de cuentos – Caja de Expresiones

PVP: 3€ (anticipat) i 5€ (taquilla)

Dissabte, 25 febrer – 19.30

Silencio con Blanca Portillo

PVP: 12€ (anticipat), 15€ (taquilla) i 10€ (CarnetJoven, Aturats, Jubilats)

Altres col·lectius: 10€ (Alumnes del Taller Municipal de Teatre i Discapacitats)

Divendres, 10 març – 20.00

Matriu – La Intensa

PVP: 5€ (anticipat) i 7€ (taquilla)

Dissabte, 11 març – 19.30

Amotinadas – Aquí Te Pillo, Aquí Teatro

PVP: 6 euros preu únic

Diumenge, 12 març – 18.00

Encant – La Barbàrie

PVP: 15€ (preu únic)

Dijous, 30 març – 21.30

Imbécil, misiendo las palabras – Alex O’Dogherty

PVP: 10€ (anticipada), 12€ (taquilla) i 8€ (CarnetJoven, Aturats, Jubilats)

Altres col·lectius: 8€ (Alumnes del Taller Municipal de Teatre i Discapacitats)

Diumenge, 2 abril – 18.00

Das Pfeiffer – La Troupe Malabó

PVP: 5€ (anticipat) i 7€ (taquilla)

Diumenge, 23 abril – 19.00

El crimen perfecto – Sense Barreres

Preu únic 10 euros

Dissabte, 20 maig – 19.30

7 años – Aquí Te Pillo, Aquí Teatro

PVP: 6 euros únic