La sisena edició del ja conegut Concurs de Vins de la Comunitat Valenciana, organitzat per PROAVA es va celebrar els passats dies 19, 20 i 23 de juliol amb més de 230 mostres – un 20% més que l’any anterior.

El Gran Premi es va atorgar a la Mistela Riu Rau de Cellers Xaló que porta ja temps collint èxits. El fet que haja sigut puntuat com el millor vi de totes les categories torna a mostrar la importància de la moscatell com a varietat que està molt ben adaptada a la zona. En la categoria de vins de licor, també aconsegueix Plata la seua Mistela Vall de Xaló.

En l’apartat de blancs singulars, la Medalla d’Or s’ha entregat al viticultor Joan de la Casa per la seua Nimi Tossal 2017, i la Medalla de Bronze ha sigut per a Cellers Bocopa i el seu Laudum Chardonnay Barrica 2020. En la categoria negres singulars, la Medalla de Plata ha anat a Casa Ritas 2018 de Cellers les Virtuts i el Bronze per a Cesilia Garnacha 2019 de Casa Sicília.

En negres madurats fins a 6 mesos, Plata per a Cellers Bocopa, Laudum Roure 2019 i el Cesilia Criança 2018 de Casa Sicília ha aconseguit Or en negres criança. De reserva i gran reserva, Joan de la Casa rep una altra medalla, aquesta de plata per a la seua Terra Fiter 2015.