Hotels Servigroup comença l’any 2020 amb la satisfacció de rebre un nou reconeixement que premia l’excel·lència de tots els establiments que la companyia té en diverses destinacions del mediterrani espanyol.

Booking.com, un dels portals del sector de viatges líders a nivell mundial, ha atorgat als seus 18 hotels els populars “Traveller Review Awards”. Aquests premis se sumen als ja concedits al llarg de l’any 2019 per un altre dels grans portals turístic, Tripadvisor.

Tots dos portals atorguen de manera anual una sèrie de guardons als allotjaments turístics que són més ben puntuats pels clients.

Premis Booking.com

Booking.com concedeix els “Traveller Review Awards” tenint en compte les opinions que diàriament generen els clients sobre les seues estades contractades a través del portal de viatges. Els díhuit establiments de la cadena hotelera Servigroup han obtingut unes excel·lents qualificacions, obtenint una nota mitjana de 8,83.

Els clients han valorat diferents categories de cadascun dels hotels en els quals s’han allotjat, com ara servei i instal·lacions, confort, neteja a les habitacions, ubicació o relació qualitat-preu. Per a poder obtindre un Traveller Review Award, els allotjaments turístics han d’obtindre una qualificació entre 8 i 10 punts, així com un mínim de cinc comentaris online. Uns requisits que Servigroup ha tornat a superar.

Premis Tripadvisor

Tripadvisor, un altre dels grans portals turístics a nivell internacional, ha atorgat també a Hotels Servigroup els seus premis a l’excel·lència al llarg de l’any 2019.

Els Certificats d’Excel·lència de Tripadvisor igualment reconeixen a aquells establiments millor valorats pels clients. En total s’han incorporat al popular Hall of Fame de Tripadvisor setze hotels Servigroup, ja que han complit amb el requisit de rebre excel·lents qualificacions durant cinc anys consecutius. Tan sols s’ha exceptuat els hotels Servigroup Trinimar i el Servigroup Koral Beach, una cosa comprensible, atés que el Trinimar va ser inaugurat al juny de 2018 i el Koral Beach va obrir les seues portes el passat 15 de juny.

Premi Jet2 Holidays a la restauració

Finalment, cal assenyalar que en 2019 la restauració de l’Hotel Venus de Benidorm també va ser guardonada, en aquesta ocasió pel turoperador britànic Jet2 Holidays. Un important reconeixement que destaca tant l’esforç i la qualitat característiques de les cuines d’Hotels Servigroup, com la professionalitat del seu personal.

Així, l’Hotel Servigroup Venus s’alça de nou amb l’extraordinari distintiu “Best overall 3* food quality” per l’excel·lent qualitat oferida en restauració en la categoria d’hotels de 3 estreles.

Tots aquests reconeixements rebuts al llarg de l’any 2019 situen al grup hoteler Servigroup amb un palmarés que supera els 500 premis, atresorats al llarg dels seus 50 anys de trajectòria.