“Momentos Alhambra en Las Cigarreras” on el Centre Cultural i Cerveses Alhambra presentaran el pròxim 29 d’abril una atractiva i actual programació musical, que comptarà amb una considerable oferta de bandes i artistes de diferents estils, atesos els gustos d’un públic ampli i plural.

Els detalls de la programació seran revelats al públic el dia del concert de Califato ¾ i, posteriorment, es compartiran a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials.

Aquesta recent col·laboració entre Cerveses Alhambra i Les Cigarreras és una invitació a assaborir les millors propostes musicals a través d’experiències sonores úniques i irrepetibles. A més, té com a objectiu activar i consolidar l’oferta musical pròpia del Centre i suposarà l’estrena de dos espais escènics exteriors en Les Cigarreras.

Per a la selecció de les propostes musicals, Les Cigarreras ha comptat amb la col·laboració d’empreses locals com a Santa Leonor, Mestressa Music, EcoEvent i Un Fulgor de Moda Antònima.

Tots els esdeveniments de la nova programació de concerts de ‘Momentos Alhambra Las Cigarreras’ es realitzaran en un marc segur, respectant en tot moment les normes i protocols de seguretat marcades per les autoritats sanitàries.

Califat ¾ són andalusos: The Gardener, Esteban Bove, S Curro / SKLT SLKT, Stay Puft (A.K.A. Serokah), Lorenzo Soria i Digital Diogenes que combinen electrònica avançada amb músiques arrelades en la tradició popular andalusa per a crear un folklore propi que mira cap al passat i cap al futur.

Vénen de col·lectius afins per la cultura amagada: Breaking Bass, BSN Posse, LIE ràdio i Industrias94. Amagada com la història andalusa, la seua algaravia sociocultural present des del segle VI, que ha sigut amputada de la nostra història, excloent i marginant al poble negre, gitano, musulmà i jueu. El Califat és la nostra mescla i la nostra memòria.

MANIFEST

1. Explorar el cante andalús i la música andalusina des d’una doble òptica, la respectuosa i la irreverent.

2. Obrir nous camins de temperament flamenc des del coneixement de les arrels.

3. Combinar música electrònica de tot gènere amb sons arrelats a la idiosincràsia andalusa incorporant referències que van des dels romanços judeo-cristians a la música cañí.

4. Desenvolupar la creativitat del compàs de 3/4, 6/8 i 12/8 propi dels pals flamencs marcant el caràcter únic dels nostres silencis i contratemps.

5. Reinterpretar els més variats pals flamencs perquè sorgisquen noves formes d’expressió.

6. Expandir el missatge del Califat ¾ a través de l’experimentació en la vida i en les arts, construint una nova identitat.

La banda debuta a la fi de 2018 amb el epé L’ambôccá, integrat per sis temes. Un any després, a principis de desembre de 2019 ix a la llum Porta de la Cânne, un àlbum de debut sorprenent amb una dotzena de cançons en doble vinil editat amb el segell Breaking Bass Rècords. El grup es converteix en el fenomen musical de 2020, conquistant Madrid i Barcelona a més de tindre diverses aparicions en la capital sevillana, amb ni més ni menys que tres vetlades consecutives a la Sala Malandar, al febrer; ja en l’estiu van estar en el POP CAAC i en la XXI Biennal de Flamenc de Sevilla per a presentar el seu espectacle denominat Lâ treçe puertâ.

A l’octubre de 2020 el quintet llança un parell de epés per a tancar el seu primer disc: En bûcca i câttura i Ruïna, on les seues cançons són remesclades per una sèrie d’artistes afins. De manera immediata comencen a aparéixer senzills d’avançament del seu segon àlbum, fins a quatre entre novembre i febrer: Fandangô de Carmen Porter, Çambra der Huebê Çanto, La bía en roça i Et vull i el çabê. Un segon treball que, en forma de doble vinil amb tretze temes, es publica el 28 de febrer de 2021, Dia d’Andalusia, amb el títol de la Contraçeña.