L’Associació de Tècnics Reparadors Vicente Liaudet ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, el primer seminari nacional de tècnics i reparadors d’instruments de vent fusta i vent metall. La trobada es desenvoluparà fins a dissabte que ve, 3 de novembre.

En el seminari participaran els integrants de l’Associació Tècnics Reparadors d’instruments musicals Vicente Liaudet, que consta d’uns 17 membres que provenen de diferents punts de la geografia espanyola com la Corunya, Toledo, Navarra, Màlaga, Eivissa, Ciudad Real, Zaragoza, València i Alacant.

El seminari està dirigit pel mestre suís Vincent Liaudet, reparador d’instruments de vent amb certificat Federal de capacitats i amb més de 40 anys d’experiència, a qui se li va atorgar l’honor de donar nom a l’associació que es va constituir fa aproximadament un any. Vincent Liaudet és a més molt actiu en les xarxes, on comparteix la seua saviesa en aquest camp. En aquest seminari se suma també a Liaudet el professor alemany Wolfgang Puszkar, mestre de lutheria vent fusta i metall, el taller del qual es troba a Granada.

L’Associació es va constituir després d’una relació d’amistat de diversos companys de professió que va nàixer gràcies al vincle creat pel mestre Vincent Liaudet, ja que tots han sigut alumnes del professor suís. Finalment, aquesta relació ha donat com a primer fruit aquest primer seminari nacional que servirà per a intercanviar tècniques i coneixements diversos. La presidència de l’associació recau en Pedro Marín, tècnic reparador d’instruments de vent fusta i metall, que resideix en Callosa.

L’alcalde i regidor de Cultura, Josep Saval, va assistir ahir a la vesprada a la inauguració del seminari i va aprofitar per a felicitar als artífexs d’aquest esdeveniment. “Des de l’Ajuntament en acollir aquest esdeveniment volem seguir apostant per la música, una de les arts amb més tradició en Callosa i a la qual cal potenciar des dels seus diferents àmbits”, ha assenyalat el primer edil.

El mestre suís Vincent Liaudet va expressar el seu agraïment a Callosa per la seua hospitalitat i va destacar la importància de compartir la seua saviesa amb col·legues de professió. Així mateix va dir haver après molt de “com viu la música el poble espanyol perquè sap unir la tècnica amb la passió per aquest art”. Igualment, va destacar que quan treballa amb un instrument ho fa amb un gran respecte perquè considera l’instrument com “una prolongació de l’ànima del seu músic”.

El Pedro Marín es va mostrar orgullós que Callosa d’en Sarrià haja pogut albergar el primer seminari organitzat a nivell nacional i va incidir també en la importància de “cuidar l’instrument de vent amb un manteniment i neteja per a allargar la vida dels mateixos i evitar també contraure malalties pulmonars”.