Callosa d’en Sarrià acull per quart any consecutiu la Festa Estellés, que des de fa nou any se celebra en tota la Comunitat Valenciana a través de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) i altres entitats. L’esdeveniment tindrà lloc dissabte que ve, 8 de setembre, a partir de les 21.00 hores, en la plaça del Llaurador.

Les regidories de Cultura i Normalització Lingüística han organitzat per a l’efemèride un sopar popular, un recital de poesies i un concert del cantautor de Cocentaina Andreu Valor, tot açò per a homenatjar al poeta valencià Vicent Andrés Estellés, amb motiu de l’aniversari del seu naixement.

El sopar popular de cabasset començarà a les 21.00 hores. Les persones que desitgen participar en el sopar hauran de posar-se en contacte amb la Casa de Cultura per a reservar taula (Tl. 96 588 09 46). A les 21.30 hores s’oferirà un recital de poemes d’Estellés i a les 22.00 hores començarà el concert a càrrec del cantautor de Cocentaina Andreu Valor.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, València; 4 de setembre de 1924-València; 27 de març de 1993) va ser un periodista i poeta valencià. Està considerat com un dels principals renovadors de la poesia contemporània en valencià, amb un paper similar al que van tenir en altres èpoques Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

Té una obra diversa i molt extensa. Encara que és més coneguda la seua poesia, també va escriure novel·les, obres de teatre, guions de cinema i unes memòries. Els temes centrals de la seua obra són la mort i el sexe, sempre des d’un prisma popular, quotidià, senzill i directe.