L’obra presentada amb el lema «Cándido i els altres«, escrita Fran Pintadera, narrador oral per Alacant i centenars de ciutats i escriptor de literatura infantil, i il·lustrada per Christian Inaraja, ha sigut la guanyadora del XI Premi Internacional Compostela d’Àlbum Il·lustrat, organitzat pel Departament d’Educació i Ciutadania de l’Ajuntament de Santiago i per KALANDRAKA. Els seus creadors rebran 9000 euros com a avançament pels drets d’autor i el projecte guardonat es publicarà aquest pròxim mes de novembre en les cinc llengües espanyoles.

El jurat ha destacat la «varietat i qualitat» dels treballs presentats al certamen, procedents de 18 països, entre els quals figuren Itàlia, Mèxic, Brasil, Grècia, Gran Bretanya, Portugal, Rússia, Argentina, Alemanya o Canadà.

Sobre «Cándido y los demás» ha assenyalat que es «valora el tractament de la diferència i la diversitat, la mirada d’un mateix cap als altres, i dels altres cap a un mateix«. També ha ressaltat la «contemporaneïtat del llenguatge i la universalitat temàtica, el seu estil directe, coherent, circular i la seua riquesa gràfica, propera al disseny actual«.

Llicenciat en Psicopedagogia, diplomat en Educació Social i tècnic superior en Integració Social, Fran Pintadera (Las Palmas, 1982) és narrador oral, director de teatre social i escriptor de literatura infantil. Ha participat en els principals festivals de narració a nivell peninsular. La seua obra, publicada per diverses editorials, ha sigut seleccionada per la Fundació Cuatrogatos, la Fundació Germán Sánchez Ruipérez. En 2017 ha rebut el XIV Premi de Poesia Infantil La Lluna d’Aire.

Christian Inaraja (Vic, 1972) es dedica a la il·lustració editorial -amb més d’un centenar de llibres publicats- i el cartelismo, a més de col·laborar com a dibuixant amb diversos mitjans especialitzats en públic infantil i juvenil. Ha participat en exposicions tant a Espanya com en altres països. És codirector del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus, coordinador del departament d’il·lustració en l’Escola d’Art ILLA de Sabadell, i ha estat vinculat a les directives de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya i del Consell Català per al Llibre Infantil i Juvenil.

El jurat del XI Premi Internacional Compostela d’Àlbum Il·lustrat ha estat format per la il·lustradora italiana Arianna Papini, l’il·lustrador i editor Miguel Ángel Fernández-Pacheco, l’il·lustrador Xosé Cobas, el regidor d’Educació i Ciutadania de l’Ajuntament de Santiago, Manuel Déu Diz, Manuela Rodríguez en representació de KALANDRAKA, i María Dolores Casás com a secretària.