El Teatre Chapí oferirà aquest cap de setmana funciones de divendres i dissabte amb dues propostes diferents emmarcades dins del projecte Dansa a Escena 2020. El divendres 30, un programa de peces curtes de dansa contemporània i urbana; el dissabte 31, LÙ, una proposta de dansa per als més xicotets de la casa.

TRES EN DANSA. Divendres 30 d’octubre.

El projecte Dansa a Escena 2020, el cicle en Teatre de la qual Chapí es va iniciar el passat 17 d’octubre, torna amb una proposta denominada Tres en Dansa, es tracta d’una mostra de joves creadors contemporanis que, utilitzant els diferents llenguatges de la dansa i els seus nous i renovats codis, ens oferiran un programa de peces curtes. A càrrec de la companyia Arnau Pérez, tindrem “Young Blood”, una peça reivindicativa de la cultura hip hop. Representen una nova generació de joves que amb la seua energia, creativitat i implicació desenvolupen nous camins de la dansa. Han aconseguit el Premi a la Millor Coreografia 24+dansa, Premi del Público, Premi del Juradon Jove i Premi al Ballarí excel·lent en el 32é Certamen Coreogràfic de Madrid.

La segona peça, “Kintsugi: l’estètica de la imperfecció”, és una creació de Iron Skulls, inspirada en diverses disciplines i combinant el break-danse, hip-*hop i les acrobàcies, han buscat amb aquesta coreografia aconseguir la bellesa del moviment a través de la imperfecció. La peça va ser estrenada en el Festival Summer Stage de Nova York.

Tanca aquesta trilogia la proposta del duo format per Carla Cervantes i la villenense Sandra Egido, titulada “Quan som”. El seu treball es caracteritza per combinar la força del físic amb la delicadesa de moviments. Reivindicatives des dels seus inicis, aposta per desdibuixar els rols de gènere i abolir els estereotips desfasats.

Aquesta funció ha sigut inclosa en la 6a edició Destapa Moments Íntims, i encara que a conseqüència de la pandèmia no es podrà dur a terme l’habitual degustació de vi, s’exposarà una selecció dels millors caldos el Celler Les Virtuts de Villena.

LÙ de Maduixa Teatre. Dissabte 31 d’octubre.

LÙ que significa camí en xinés tradicional, és l’última creació de Maduixa, una prolífica companyia valenciana que ja hem tingut l’oportunitat de gaudir en el Teatre Chapí. A través del llenguatge gestual i la dansa, la Companyia Maduixa aposta per un espectacle íntim, replet d’imatges poètiques i de sentiments.

Amb Lù, es planteja un joc escènic en el qual es parla del poder de la creativitat i de la imaginació com a formes d’evasió davant la crueltat i la duresa de la realitat. Endinsant-se en la dansa i les arts plàstiques, LÙ està pensat per a gaudir en família d’un espectacle on la bellesa de les imatges, evoca mons remots o desconeguts, però no per això menys reals, utilitzant la fantasia com a forma de coneixement i motor de canvi. Aquesta proposta està recomanada a partir de 4 anys. La companyia Maduixa acumula en la seua trajectòria escènica més de 25 premis d’àmbit nacional, com són el Premi Max, Estupend, Umore Azoka i de les AA.EE. Valencianes. Els seus treballs s’han vist en escenaris d’Europa, Àsia i Norteamética, sent una companyia de referència.

TRES EN DANSA

Arnau Pérez / Iron Skulls Co / Carla i Sandra

Viernes 30 d’octubre 2020. 20’30 h.

Entrades: 12 €. Aforament reduït.

LÙ de Cia. Maduixa

Idea i direcció: Joan Santacreu. Direcció coreogràfica: Balde Ruiz

Intérpretes: Laia Sorribes i Melissa Usina.

Dissabte 31 d’octubre 2020. Dues funcions: 17’00 i 18’00 h.

Entrades: 6 euros. Bono familiar (2+2): 20 euros. Aforament màxim 60 localitats x passe.