Els amants de la música culta tenen tres cites aquest cap de setmana de l’Alfàs del Pi de la mà del guitarrista Javier Llanes, la arpista Floraleda Sacchi i Duo Apellaniz, que arriben al municipi gràcies a la col·laboració de la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs, la regidoria de Cultura i Fòrum Mare Nostrum.

El primer dels concerts tindrà lloc hui divendres, a les 20 hores, en les instal·lacions de Fòrum Mare Nostrum, dins del cicle ‘Música al capvespre’.

Considerat per la crítica un dels grans exponents de les generacions més joves de guitarristes espanyols, Javier Llanes captiva al seu públic a través de la seua sensibilitat, carisma i virtuosisme.

Com a solista destaca, sense lloc a dubte, per la seua versatilitat, incloent en el seu repertori música que viatja des del Renaixement fins a les últimes pàgines d’autors contemporanis. Fruit d’aquesta qualitat, al llarg de la seua carrera ha sigut integrant de nombroses formacions cambrístiques.

A l’Alfàs del Pi interpretarà obres de Manuel de Falla, Silvius Leopold Weiss, Johann Kaspar Mertz, Mauro Giuliani i Agustín Barrios. Les entrades -7 euros- es podran adquirir una hora abans de l’inici de l’actuació.

D’altra banda, el dissabte, a les 20 hores, la Casa de Cultura de l’Alfàs acollirà un concert de Floraleda Sacchi, reconeguda per la crítica com una de les arpistas més interessants de l’escena internacional.

Floraleda ha venut milers de discos, aconseguint fins i tot els primers llocs de la categoria clàssica. A l’Alfàs interpretarà obres de Alphonse Hasselmans, Astor Piazzolla, Claudia Montero, Philip Glass i Ludovico Einaudi.

Aquesta actuació forma part de la programació anual que ofereix la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb la regidoria de Cultura. Les entrades -10 euros per a les persones que no estiguen associades- es podran adquirir una hora abans en l’hall de la Casa de Cultura.

Ja el diumenge, a les 12 hores, el Centre Social Platja Albir acollirà l’últim dels concerts. Els germans Carlos i David Apellaniz, duo de piano i violoncel, oferiran un concert amb un programa en el qual han inclòs obres de F. Chopin, A. Honegger i D. Milhaud.

Les entrades per a aquest concert -5 euros per als membres de la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs i 10 euros per als no socis- es podran adquirir també una hora abans del concert.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Manuel Casado, recorda a la ciutadania que, com tots els esdeveniments culturals organitzats en el municipi, són d’estricte emplene els protocols sanitaris i de seguretat anticovid, amb aforament reduït, ús obligatori de màscares i de gels hidroalcohòlics, manteniment de la distància de seguretat, control de temperatura i presa de dades dels assistents, no permetent-se reunió entre els espectadors ni abans ni després del concert, que es realitza sense pauses.